Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

goedkoopste restitutiepolissen 2014

De goedkoopste basisverzekeringen met restitutiepolis

20 nov 2013

Alle zorgverzekeraars hebben inmiddels hun zorgpremies voor het komende jaar bekend gemaakt en Zorgverzekeringwijzer.nl maakt voor u de balans op. Wanneer u het belangrijk vindt om keuzevrijheid van de zorgaanbieder te hebben kiest u voor een restitutiepolis. Zorgverzekerijgwijzer.nl zet voor u de goedkoopste restitutiepolissen op een rijtje.

Een restitutiepolis, hoe zit het ook alweer?
Wanneer een zorgverzekeraar een restitutiepolis aanbiedt betekent dit dat de verzekerde recht heeft op een vergoeding van de zorgkosten. Dit houdt in dat de verzekeraar zorg kan hebben ingekocht maar dit hoeft niet het geval te zijn. Wanneer er geen zorg is ingekocht is er sprake van een pure restitutiepolis. U moet dan soms de rekening voorschieten, dit verschilt per zorgverzekeraar. De verzekeraar betaalt het wettelijke tarief of een marktconforme vergoeding. Zijn er wel afspraken gemaakt met zorgaanbieders dan noemen we dit een (gedeeltelijk) gecontracteerde restitutiepolis. U krijgt de kosten vergoed wanneer u naar één van de gecontracteerde zorgaanbieders gaat. Bij andere zorgaanbieders moet u mogelijk de rekening (deels) zelf betalen.

Goedkoopste restitutiepolissen
Wanneer u kiest voor keuzevrijheid komt u uit op een restitutiepolis. Voor het komende jaar ziet de top drie van goedkoopste restitutiepolissen er als volgt uit:

Eigen risico

Nummer 1

Nummer 2

Nummer 3

€360

UMC

€85,25

Ditzo

€86,75

PMA

€87,20

€460

UMC

€82,75

Ditzo

€83,00

PMA

€84,20

€560

FBTO

€80,17

UMC

€80,25

Ditzo

€80,50

€660

FBTO

€76,00

Ditzo

€76,33

UMC

€77,75

€760

Ditzo

€71,75

FBTO

€71,83

OHRA

€74,86

€860

PNO

€66,54

VvAA

€66,54

Ditzo

€66,75

 

Benieuwd of u volgend jaar kunt besparen? Vergelijk uw zorgverzekering en ontdek welke zorgverzekering het beste aansluit op uw persoonlijke situatie tegen het voordeligste tarief. 

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.