Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

misverstanden bij het overstappen van zorgverzekering

De misverstanden bij het overstappen

12 dec 2013

De komende periode is een marketinggala van de zorgverzekeraars, toch is een groot deel van de Nederlanders nog nooit overgestapt naar een andere zorgverzekering. De beredenering van een aantal consumenten berust vooral op misverstanden hieronder een opsomming van meest gehoorde misverstanden:

De collectiviteit van mijn werkgever is beter:

Een collectiviteitskorting van uw werkgever kan zeker interessant zijn echter zijn dit niet altijd de beste deals. De korting die uw werkgever krijgt / afsluit is meestal rond de 10% en betreft vaak een duurdere verzekering. Vaak is het mogelijk dat u bij andere zorgverzekeraars ook kortingen krijgt omdat zij u graag als nieuwe consument willen verwelkomen als we dan het voorbeeld nemen dat u het basispakket neemt van IZA 108,25 euro per maand, minus 10% korting is dit 97,43 per maand. Als we dan kijken naar de goedkoopste zorgverzekering van dit moment Zekur welke begint bij 80,25 euro per maand dan kunt u al iets meer dan 17 euro besparen op uw zorgpremie, dit is zonder een collectiviteitskorting. Toch handig om nog even te controleren of u hier niet op kunt besparen.

Ik kan toch niet besparen:

Dit is per definitie een verkeerde gedachte, de premies verschillen ondanks een daling van de zorgpremie nog steeds enorm en het is echt lonend om uw zorgverzekering goed te vergelijken om hier een besparing uit te halen die op kan lopen tot meer dan 300 euro per jaar.

Mijn zorgverzekering is al jaren goed:

Ook een verkeerde denkwijze van veel consumenten, veel consumenten zitten al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar en denken goed verzekerd te zijn omdat ze niet vaak zorg gebruiken. Tot ze wel degelijk iets gaan mankeren en een behandelaar nodig hebben blijkt vaak dat de vergoedingen juist voor bijvoorbeeld fysiotherapie of  een alternatieve behandeling onder de maat te liggen. De afgelopen jaren is er een hoop veranderd zo ook in de bestaande polissen van de consument, bekijk dus goed wat er in uw huidige pakket zit en maak een vergelijking over wat het beste bij u past voor 2014.

Ik wordt niet geaccepteerd door nieuwe zorgverzekeraars:

Dit kan gelden voor de aanvullende zorgverzekering maar niet voor het basispakket. Bij het basispakket heeft de zorgverzekering geen medische selectie en dienen ze iedereen aan te nemen die dit pakket bij hen af wil nemen. Alleen voor de aanvullende pakketten zoals tandzorg en fysiotherapie en andere behandelingen kunnen de zorgverzekeraars een medische selectie vragen. Overigens doen lang niet alle zorgverzekeraars dit, het kan dus ook voor mensen met chronische zorg goed zijn om te kijken wat u kunt besparen op uw zorgpremie 2014.

Het overstappen naar een andere zorgverzekering kan voor veel Nederlanders een forse besparing opleveren van uw maandelijkse kosten. Bekijk snel de zorgvergelijker en vergelijk uw zorgverzekering voor 31 december 2014, de partij waar u een overstap naar maakt zal dan ook nog het opzeggen van uw huidige zorgverzekering voor haar rekening nemen.  

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.