Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

anno 12 zorgverzekeraars

De stekker uit Anno 12?

23 okt 2013

Het leek een mooi initiatief te worden van Anno 12 om met een nieuwe zorgverzekering in 2014 de markt te betreden. Echter hebben ze gisteren nadat de premies van onder andere Agis en Zilveren Kruis bekend gemaakt zijn en deze dusdanig laag zijn ten opzichte van voorgaande jaren, is besloten om dit project stop te zetten.

Anno12 kwam veelvoudig in het nieuws door de unieke manier van het creëren van het draagvlak door onder meer crowdfunding, een relatief nieuwe manier om geld op te halen van diverse investeerders. Indien je een investering gedaan hebt in Anno12 zullen zij u de komende periode goede informatie verstrekken over wat de plannen zijn en wat de toekomst is van Anno12. Er zijn namelijk twee opties of stoppen of doorgaan en starten ergens midden 2014.

Volgens Anno12 is de daling van de zorgpremie 2014 mogelijk doordat de zorgverzekeraars hun eigen vermogen inzetten om de lagere premies te creëren en zo hun eigen vermogen hierop aanspreken, iets wat voor een startup zoals Anno12 niet mogelijk zou zijn.

Het zou mogelijk zijn dat dit geweldige initiatief wellicht nog een vervolg krijgt, indien het eigen vermogen van de zorgverzekeraars dit jaar dusdanig opgebruikt gaat worden dan zullen volgend jaar de premies van de zorgverzekering wederom stijgen en dan zou het voor Anno12 wellicht een goed idee zijn om toch in de markt te stappen. We zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen of de stekker definitief uit Anno12 gaat of dat ze toch doorzetten en een mooi nieuw product op de markt zullen zetten.

We hebben recent laten weten dat er nog een nieuwe speler op de markt is, bekend onder de noemer Beter Dichtbij polis, een initiatief van de Stichting Samenwerkende ziekenhuizen. Deze heeft nog niet gereageerd op het bericht van de prijsdalingen van de huidige zorgverzekeraars, zodra we meer weten brengen wij u hiervan op de hoogte! 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.