Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

goedkoopste zorgverzekering

De voordeligste zorgverzekeringen 2013

29 nov 2012

Nu alle premies voor de zorgverzekeringen bekend zijn, barst de concurrentiestrijd weer los. Ieder jaar stapt toch een aanzienlijk aantal mensen over van de ene verzekering naar de andere. Inhoudelijk zullen de basispakketten bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde zijn daar deze door de overheid wordt bepaald. Het gaat dus om de hoogte van de premie, de aanvullende verzekeringen en eventueel ook de verleende service die men beoogt. Wellicht kan men bij de ene zorgverzekeraar het basispakket afsluiten en bij een andere de aanvullende verzekering. 

Het is nu dan ook duidelijk geworden wat in 2013 de goedkoopste basisverzekeringen zullen zijn. De premie van de basispakketten wordt in ieder geval verlaagd door Univé, Menzis, VGZ en CZ.

Goedkoopste zorgverzekeringen 2013

De goedkoopste zorgverzekering wordt aangeboden door Zekur, een initiatief van Univé om jongeren en studenten een goedkoop alternatief aan te bieden. De premie voor het basispakket is daar gezet op 92,25 euro per maand. Ook ouderen en personen buiten de doelgroep van Zekur, hebben de mogelijkheid deze zorgverzekering afsluiten. Op de tweede plaats komt Bewuzt met een maandelijkse premie van 95 euro voor het basispakket. Daarna volgen respectievelijk Anderzorg, IK en CZdirect, de premies bedragen in deze volgorde 96,25 euro, 96,52 euro en 96,70 euro per maand.

Eigen risico verhogen

Natuurlijk kan het allemaal nog goedkoper wanneer u het eigen risico verhoogt Dat gaat in staffels van 100 euro, het verplichte eigen risico bedraagt 350 euro op jaarbasis, daarna kunt u kiezen voor 450 euro, 550 euro tot een maximum van 850 euro. Indien u verwacht geen of nauwelijks zorg nodig te hebben volgend jaar dan is dat zeker de moeite waard om te overwegen.

Extra kortingen

Een aantal verzekeraars geeft ook een extra korting voor nieuwe klanten, ouderen, studenten en werknemers van specifieke bedrijven. Univé geeft u als nieuwe klant een 10% korting. Maar ook de ING en SNS bieden basiszorgverzekeringen aan van CZ en VGZ waardoor u ook van een extra korting kunt profiteren.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.