Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

vrije artsenkeuze

De vrije artsenkeuze blijft!

4 jun 2014

Het kabinet en de oppositie hebben een akkoord bereikt over de keuzevrijheid voor artsen. Die blijft zeker bestaan echter zal dit financieel minder aantrekkelijk worden gemaakt, mede door het beperken van de keuzevrijheid in een nieuwe polis.

De huisartsenzorg is zowieso uitgesloten van vraagstelling, de keuze van de huisarts is altijd een eigen keuze. Andere vormen van zorg zoals de fysiotherapeuten, verloskundigen of logopedisten, daar geven we u later een update over daar deze op dit moment nog in discussie zijn tijdens de onderhandelingen. 

De focus van de zorgverzekering 2015 zal verschuiven naar de polis waarbij de consument het minst zelf te kiezen hebben. Buiten de natura en de restitutiepolis komt ook de al eerder vermelde budgetpolis, waarbij de zorgverzekeraar bepaald waar u als consument heen moet om zorg te genieten. Een voordeel van deze polis blijft wel dat doordat de keuzevrijheid beperkt is de premie ook laag zal zijn omdat de zorg geleverd gaat worden door enkel gecontracteerde zorg. Deze zorg zou volgens minister schippers ook kwalitatief beter zijn dan de niet-gecontracteerde zorg, al hebben wij hier onze vraagtekens nog bij.

Zodra er meer bekend is gemaakt over de kwestie of de keuzevrijheid ook blijft voor de overige beroepsgroepen komen wij direct bij u terug. Graag horen wij wel wat uw mening is over dit onderwerp, laat een reactie achter via social media of op onze pagina!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.