Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

week van de psychiatrie

De week van de psychiatrie; GGZ patiënten slaan alarm!

23 mrt 2015

Deze week staat in het teken van de psychiatrie welke van 23 tot en met 29 maart 2015 gehouden zal worden. Er zullen meerdere activiteiten worden georganiseerd om meer aandacht te geven aan diverse onderwerpen vanuit de psychiatrie. Ieder jaar komt er vanuit de landelijke werkgroep Week van de psychiatrie een thema naar buiten waar ze aandacht aan schenken. Dit komt voort uit de signalen vanuit de samenleving en de cliëntenorganisaties in de GGZ (geestelijke gezondheidszorg), Vz (verslavingszorg) en MO (maatschappelijke opvang). Wilt u het programma graag volgen, bekijk dan de website weekvanepsychatrie.nl

Hulpeloze GGZ patiënten

Vandaag kwam via het Algemeen Dagblad naar buiten dat er een toenemend aantal schrijnende verhalen zijn van patiënten binnen de GGZ die geen hulp kunnen krijgen. Dit zijn niet alleen patiënten met laag complexe problematiek maar ook met zeer ernstige psychiatrische stoornissen.  Sensoor, de anonieme hulplijn binnen de GGZ, welke jaarlijks 250.000 telefoontjes krijgt met ene hulpvraag spreekt zich uit zich ernstig zorgen te maken. Veel patiënten vallen tussen wal en schip als het gaat om de behandeling van problemen, dit vaak doordat er binnen de GGZ de afgelopen periode voor honderden miljoenen is bezuinigd. De landelijke cliëntenorganisaties lijken dit probleem te erkennen en zullen komende week extra aandacht vragen voor de problemen binnen de GGZ. GGZ Nederland heeft hierop ook al gereageerd door te melden dat ze willen voorkomen dat de patiënten buiten de hulpverlening vallen.

Wat zijn de vergoedingen van dit moment?

Zorgverzekeringwijzer heeft speciaal voor u alle vergoedingen van diverse onderdelen binnen de psychatrie op een rijtje gezet, bekijk nu de vergoedingen van uw zorgverzekeraar op de volgende pagina's:

De week van de psychatrie is vandaag van start gegaan, indien er meer actualiteiten naar buiten zullen komen betreffende dit onderwerp zullen wij u zo snel mogelijk op de hoogte houden van de actuele ontwikkelingen. Blijf ons volgen! 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.