Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgpremie 2017

De zorgpremie 2017 stijgt nauwelijks!

7 sep 2016

Goed nieuws, tenminste als we het Algemeen Dagblad moeten geloven die de stukken van prinsjesdag heeft ingezien! Daaruit blijkt namelijk dat de nominale zorgpremie het komende jaar weliswaar stijgt van € 100,- naar € 103,50-. Dit zou betekenen dat de zorgpremie 2017 slechts 3,50 per maand meer gaat kosten dan dat het nu is. Dit terwijl het basispakket 2017 het afgelopen jaar al flink is uitgebreid met extra behandelingen. De lichte stijging komt onder meer voort uit het werk van minister Schippers welke een succesvolle lobby heeft gehouden bij onder meer de medicatiefabrikanten om de prijzen te drukken. Eerder al is bekend geworden dat het eigen risico van de zorgverzekering gelijk blijft.

Nominale zorgpremie wat is dat precies?

De nominale zorgpremie is de premie waarmee de zorgverzekeraars haar berekeningen maken omtrent de daadwerkelijke zorgpremie. Het kan dus best zo zijn dat ze mede door de inzet van reserves net zoals het afgelopen jaar daardoor helemaal geen stijging gaan maken maar wellicht zelfs een daling van de zorgpremie. Al hebben de verzekeraars in een eerder stadium al aangegeven dat de reserves ook aan het opraken zijn en deze vanaf 2018 niet meer te kunnen gebruiken, mede door de eisen van de Europese Unie om zoveel procent van je omzet achter de hand te houden tegen het omvallen van de verzekeraars.

Wat kunnen we nu verwachten?

Het belangrijkste is dat op prinsjesdag de daadwerkelijke bedragen geverifieerd zullen worden door de Nederlandse overheid. Daarna komt zorgverzekeraar DSW traditioneel een week later als eerste zorgverzekeraar met de hoogte van de zorgpremie 2017. De weken die hierop volgen komen de andere verzekeraars met haar prijzen naar buiten tot dat de markt sluit op 19 November. Wilt u niets missen, schrijft u zich dan direct in voor het zorgpremie alarm, u krijgt dan direct een email zodra alle prijzen van alle zorgverzekeraars bekend zijn en u zoals altijd een echte onafhankelijke vergelijking kunt maken van de zorgverzekering met soms extreme kortingen tot wel 25% op de aanvullende polissen!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.