Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Consumentenkeuze zorgverzekering 2015

De zorgverzekering 2015: Wat kiest de consument?

24 nov 2014

De keuze van een zorgverzekering, het is niet altijd een eenvoudige keuze, we hebben helaas geen glazen bol om onze toekomst te voorspellen en te zien waar we ons voor moeten verzekeren in 2015. Alle zorgverzekeraars hebben de premie voor de zorgverzekering 2015 bekend gemaakt, tijd om een balans op te maken. Zorgverzekeringwijzer heeft onderzoek gedaan naar de eerste 17500 consumenten die hun verzekering vergeleken. Een flinke opmars van consumenten die kiezen voor keuzevrijheid en aanvullende verzekeringen, een logisch gevolg van de steeds meer bewust wordende consument, aldus Frans Kooning van Zorgverzekeringwijzer.nl

De eerste keuzes van de consument in 2015

Vorig jaar zijn de budgetpolissen aan een opmars begonnen, terwijl er vorig jaar 68,6 procent een verzekering heeft gekozen met keuzevrijheid staat dit nu op 91,04 procent. Een stijging die vooral te wijten is naar de negatieve ervaringen van consumenten met een dergelijke polis. Bij een budgetpolis hoeft een verzekeraar een niet gecontracteerde aanbieder maar gedeeltelijk te vergoeden, wat soms flinke kosten met zich mee kan brengen indien u zich er niet bewust van bent dat deze aanbieder niet is aangesloten. Keuzevrijheid, het kost slechts een paar euro extra per maand maar brengt een dusdanig voordeel met zich mee wat niet opweegt tegen het nadeel. Voor een overzicht van de budgetpolissen en de vergoedingen: Wat is een budgetpolis.

De consument lijkt zich buiten de keuzevrijheid ook beter in te dekken tegen eventuele gebeurtenissen in 2015. Wij zien namelijk een significante stijging in het aantal consumenten welke zich verzekeren voor fysiotherapie en alternatieve zorg. Daar er vorig jaar 33 procent geen fysiotherapie koos staat dit nu tegenover 22 procent die dit niet wensen.  Voor het alternatieve circuit is ook een sterke opmars begonnen met 80 procent die geen alternatieve zorg verzekerd heeft afgelopen jaar naar 56 procent die dit nu wel wenst.

Bent u door dit artikel ook bewuster geworden van de keuze van uw zorgverzekering voor 2015? U kunt uw zorgpremie vergelijken middels onze onafhankelijke zorgvergelijker. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.