Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

fysiotherapie kosten

De zorgverzekering vergoedt de fysiotherapeut voor 3,4 miljoen mensen.

7 apr 2016

Afgelopen week bereikte ons het nieuws dat onderzoeksbureau Vektis heeft gepubliceerd op hun website Zorgprismapubliek.nl dat er in 2014 3,4 miljoen mensen gebruik hebben gemaakt van fysiotherapie via de zorgverzekering.

Kosten voor de fysiotherapie binnen de zorgverzekering

De kosten van de behandeling van die 3,4 miljoen consumenten bedragen 1,4 miljard euro uit de pot van de verzekeraars. Hiervan is 460 miljoen euro uit de basisverzekering gekomen en 940 miljoen euro uit de aanvullende zorgverzekering. Het betreft overigens de volwassenen en kinderen, de laatste groep wordt volledig gedekt door de basisverzekering. Overigens is het afhankelijk welke chronische aandoening u heeft om in aanmerking te komen voor de vergoeding vanuit het basispakket.  Buiten deze gegevens zijn er ook nog personen die de fysiotherapeut zelf betalen waardoor het totale plaatje nog hoger uit zal komen.

Wanneer maakt men gebruik van een fysiotherapeut?

De meeste patiënten die in 2014 gebruik maakte van een fysiotherapeut zijn hier voornamelijk geweest voor spier, pees en fascie (huid) aandoeningen. Hieronder een mooie grafiek afkomstig van onderzoeksbureau Vektis:

Wat zijn de vergoedingen voor fysiotherapie?

Onder fysiotherapie vallen een veelvoud van therapeuten, van sportfysiotherapeut tot manueel therapeut. Op onze vergoedingen pagina kunt u exact zien welke tak van therapie door uw zorgverzekeraar wordt vergoedt in 2016. Uiteraard veranderd deze data zodra de nieuwe cijfers bekend zijn voor het nieuwe jaar, dit zal omstreeks Oktober 2016 plaatsvinden. Klik hier voor vergoeding fysiotherapie

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.