Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

De zorgverzekeringsmarkt anno 2013

De zorgverzekeringsmarkt anno 2013

3 okt 2013

Achmea voert de top drie aan van grootste zorgverzekeraarconcerns op toch wel geruime afstand gevolgd door Coöperatie VGZ en CZ. Met een percentage van 41 is het marktaandeel van Achmea ongeveer twee keer zo groot als dat van de nummers twee (Coöperatie VGZ: 22%) en drie (CZ: 18%). Het aantal partijen dat actief is binnen deze verzekeringsmarkt is in de afgelopen jaren gedaald.

Zowel het aantal zorgverzekeraarconcerns en het aantal zorgverzekeraars dat Nederland kent laten sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006 een voornamelijk dalende lijn zien. Zo waren er in 2006 nog 33 zorgverzekeraars actief en zijn dit er in 2013 nog 26. Echter is 2013 het eerste jaar waarin er geen wijzigingen hebben plaats gevonden in zowel het aantal concerns als het aantal zorgverzekeraars ten opzichte van het voorgaande jaar. Per januari 2014 zal er een nieuwe zorgverzekeraar toetreden, namelijk Anno12.

Aantal concerns en zorgverzekeraars per jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Momenteel wordt de Nederlandse zorgverzekeringsmarkt verdeeld over negen zorgverzekeringconcerns namelijk; Achmea, Coöperatie VGZ, CZ, Menzis, DSW, ONVZ, Zorg&Zekerheid, ASR en Eno. Het meest recent verdwenen concern is De Friesland welke fuseerde met Achmea en sinds begin 2012 niet meer in het rijtje thuis hoort. Achmea heeft niet alleen het grootste marktaandeel (41%) maar gaat ook aan de leiding met het aantal zorgverzekeraars, namelijk 7, op de voet gevolgd door Coöperatie VGZ met 6 zorgverzekeraars. 

Marktaandelen zorgverzekeraarconcerns 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Nederlandse Zorgautoriteit - marktscan en beleidsbrief Zorgverzekeringmarkt 2013

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.