Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgpremie overstappen

Dekking en Zorgpremie reden voor overstappen

17 jun 2016

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een onderzoek laten uitvoeren door bureau SAMR om te kijken naar de keuzes van de consumenten binnen de zorgverzekeringsmarkt en dan met name het overstapgedrag.

Lage zorgpremie blijft populair

De reden voor veel consumenten om over te stappen vanwege een lage zorgpremie blijkt de belangrijkste in dit onderzoek. Wel zijn de mensen zich bewuster aan het worden van welke dekking de polis hen biedt.

Bekijk ook: Wat zijn de verschillen tussen de natura, restitutie en budgetpolis.

Overstapgedrag van de consumenten

In het onderzoek is naar voren gekomen dat dit jaar 8% van de consumenten een overstap heeft gemaakt naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het voorgaande jaar lag dit nog hoger op bijna 11%

Bijna 20 procent heeft zich wel georiënteerd op de zorgverzekeringsmarkt maar heeft uiteindelijk geen overstap gemaakt naar een nieuwe zorgverzekeraar. Wel heeft 8 % hiervan een wijziging aangebracht in zijn / haar polis of een aanvullende dekking afgesloten bij zijn huidige verzekeraar.

Een opmerkelijk getal is dat 70% van de consumenten zich niet heeft georiënteerd op de zorgverzekeringsmarkt.  Een kwalijke zaak volgens Rob de Graaf oprichter van ZorgverzekeringWijzer. “ Een consument wordt ieder jaar ouder en dan veranderen de behoeftes van de zorg ook vaak mee, zo kan het zijn dat je nu kosten maakt terwijl je die gewoon met een simpele aanvullende dekking kan meeverzekeren.” Juist met de huidige situatie op de markt (concurrentie) is het verstandig om dit jaar te gaan kijken naar een eventuele overstap van je zorgverzekering. Indien meer consumenten gaan veranderen zal de markt alsmaar concurrerender worden wat zich zal uitten in scherpere tarieven.

Vanaf wanneer kunt u de zorgpremie vergelijken?

Een week na prinsjesdag zal DSW traditioneel gezien de eerste zorgverzekeraar zijn die de zorgpremie 2017 naar buiten gaat brengen. Daarna druppelen de verzekeraars mondjesmaat binnen tot de uiteindelijke sluitingsdatum 19 November. Overigens zal dit laatste volgend jaar een jaar eerder uitkomen namelijk op 1 November, dit heeft met de verwerking van de belastingdienst te maken met het rekenmodel voor de zorgtoeslag. Wilt u niets missen, schrijft u zich dan snel in voor het zorgalarm om op het juiste moment een vergelijking te kunnen maken uit alle zorgverzekeraars. Bij ons geen appels met peren, niet alleen het eerste resultaat welke eerlijk getoond wordt maar alle resultaten!  Tot snel!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.