Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

dekking zorgverzekering

Dekking zorg buiten Europa komt wellicht te vervallen

5 aug 2013

De dekking van zorg buiten Europa komt wellicht volgend jaar (2014) komen te vervallen. Het ministerie van VWS kijkt op het moment naar de mogelijkheid om de dekking buiten de Europa uit het basis pakket te schrappen. Het zal wellicht mogelijk zijn om alsnog deze dekking te krijgen wanneer de verzekerde een aanvullend pakket neemt. De inhoud van de aanvullende pakketten zijn echter per zorgverzekeraar verschillend dus de premie die hiervoor betaald zal moeten worden, is niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat het idee wordt geopperd. Het ministerie van VWS heeft eerder aangekondigd deze mogelijkheid te willen bestuderen. De minister verwacht dat door het schrappen van de dekking van zorg buiten Europa op jaarbasis rond de 60 miljoen euro bespaard kan worden op de zorgverzekering. De dekking van zorg binnen Europa zal nog wel in stand blijven.

Het ministerie hoopt het plan volgende maand rond te hebben en de maatregel in de maand september voor te kunnen leggen aan de Tweede Kamer. Momenteel loopt het ministerie nog vast op het feit dat er in het verleden afspraken zijn gemaakt met andere landen over volledige dekking in het buitenland. Onder andere de Marokkaanse en de Turkse overheid voelen niets voor het plan omdat zij momenteel op jaarbasis een aantal miljoen euro ontvangen voor het opvangen van de zorg voor Nederlandse toeristen.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.