Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Wantrouwen zorgverzekeraar

Dertig procent wantrouwt zorgverzekeraar

26 aug 2015

Dertig procent van de Nederlanders wantrouwt haar zorgverzekeraar, het gemiddelde cijfer dat ze krijgen is een 5,9 van de 10 punten. Een arts en andere zorgverleners kregen een 7,4 en patiëntenverenigingen krijgen een 6,9, dit blijkt uit het Trust Compass Onderzoek 2015 uitgevoerd door Pauline Esterik-Plasmeijer, Fred van Raaij en GFK. 

Negatief nieuws zorgverzekeraars scoort!

Vooral het negatieve nieuws scoort hoge punten in wat er blijft hangen bij de Nederlanders, 75 procent geeft aan dat ze de negatieve berichtgeving op hebben gepakt. Hieronder een aantal voorbeelden met de percentages erbij:

  • Dit was vooral het nieuws over de zorgcontractering (66%).
  • Het beperken van de vrije keuze voor zorgverleners (74%).
  • De onredelijkheid van zorgverzekeraars naar zorgverleners (61%).
  • De hoge financiële reserves bij de zorgverzekeraars (72%).

Hiermee geven ze aan dat het vertrouwen bij 20% van de respondenten het vertrouwen in de zorgverzekeraars is gedaald, vooral gebaseerd op de integriteit, competentie en uitvoeren van hun maatschappelijke rol.

Kleine zorgverzekeraars blijven buiten schot

Kleine zorgverzekeraars lijken de dans te ontspringen bij de negatieve reclame van de zorgverzekeraars dit wordt voornamelijk aan de grotere zorgverzekeraars toebedeeld. Een andere opvallende uitkomst is dat het vertrouwen in de eigen zorgverzekeraar een 7,3 scoort en het vertrouwen in de overige zorgverzekeraars slechts een 5,9! De uitslagen komen volledig overeen met het beeld dat wij hadden vorig jaar bij de ZorgverzekeringWijzer Awards waarbij DSW en ONVZ positie 1 en 2 scoorden in de uitslag van de beste zorgverzekeraar gekozen door de consumenten met een 8,6 en 7,9 voor een volledige uitslag van het onderzoek leest u het volgende artikel: ZorgverzekeringWijzer Awards 

Alle zorgverzekeraars vergelijken? 

Wilt u alle maar dan ook echt alle zorgverzekeraars van Nederland vergelijken? Dan zit u bij ons goed, want ook de kleine zorgverzekeraars zoals DSW, ONVZ en PMA kunt u eenvoudig en direct afsluiten via ZorgverzekeringWijzer!

Bron: Skipr

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.