Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

dieetadvisering in basispakket

Dieetadvisering terug in het basispakket

4 okt 2012

Dieetadvies dient weer opgenomen te worden in het basispakket. De Stichting voor Econimisch Onderzoek (SEO) heeft dit gisteren in een rapport gepubliceerd. Sinds begin dit jaar wordt het dieetadvies niet meer vergoed vanuit het basispakket, wat heeft geleid tot een daling van het aantal patiënten met 28%. Het zelf betalen voor dieetadvies wordt door velen gezien als een drempel om daadwerkelijk met een dieet te beginnen.

In 5 jaar tijd zou iedere euro, besteed aan dieetadvies, ten minste 14 euro opleveren, volgens het SEO. Dit wordt veroorzaakt doordat patiënten zich bij een ander eetpatroon productiever voelen en een lager ziekteverzuim hebben, waardoor diverse andere zorgkosten vermeden of gereduceerd worden.

Patiënten die naast overgewicht, een te lage bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte of suikerziekte hebben, hebben vooral baat bij dieetadvies. Dit wordt echter door de patiënt in eerste instantie niet ingezien, wat uiteindelijk leidt tot het niet overgaan van behandeling van overgewicht, daar men er zelf voor moet betalen. Volgens het rapport van SEO is het noodzakelijk deze dieetadvies-vergoeding weer op te nemen in het basispakket van de zorgverzekering, daar het anders de maatschappij veel meer geld gaat kosten.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.