Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

DSW zorgpremie 2018

DSW verlaagt zorgpremie en eigen risico in 2018

26 sep 2017

Zorgverzekeraar DSW, traditioneel gezien altijd de eerste partij die de zorgverzekering bekend maakt voor het nieuwe zorgseizoen, zo ook dit jaar. Hiermee komen zij verrassend uit de hoek. Zij hebben besloten om de zorgpremie te verlagen voor de zorgverzekering van 2018 met 0,50 cent per maand voor de basisverzekering. Wat tevens een mooie actie is van DSW het komende jaar is dat zij het eigen risico verlagen met tien euro naar 375 euro per persoon.

Zorgpremie 2018 omlaag

DSW had al eerder rekening gehouden met een stijging van de nominale zorgpremie, echter was deze verhoging lager dan dat de zorgverzekeraar verwachtte voor 2018 volgens Chris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW, mede daarom kan de zorgpremie zelfs dalen met 6 euro op jaarbasis. Ook worden er meer reserves ingezet dan dat er in de miljoenennota wordt verondersteld door de regering en denkt DSW dat de kostenraming van de overheid voor de zorgkosten te hoog zijn uitgevallen in dezelfde miljoenennota.

Wij zijn er in ieder geval blij mee dat de zorgpremie een daling heeft gemaakt in plaats van de gevreedse stijging met tientallen euro's volgens de berichten die we de laatste weken voorbij hebben zien komen. Wij zijn dan ook erg nieuwsgierig hoe de overige zorgverzekeraars hier mee omgaan en of zij dezelfde weg als DSW zullen volgen, meestal lijken de overige verzekeraars dezelfde weg in te slaan. De zorgverzekeraars hebben overigens nog de tijd tot 12 november om alle zorgpremies bekend te maken. 

Uitleg zorgpremie opbouw DSW

 

Eigen risico 2018 omlaag

DSW zou DSW niet zijn als ze altijd weer iets unieks weten te bedenken, zo ook voor het komende zorgseizoen. DSW verlaagt symbolisch het wettelijke eigen risico van 385 euro naar 375 euro, dit moet symbolisch omdat het bedrag van 385 euro bij wet is vastgelegd. Tenminste nadat er vandaag in het kabinet over gestemd zal moeten worden of de wijziging van 400 euro naar 385 euro doorgezet mag worden. Zorgverzekeraar DSW wil hiermee laten zien dat zij een voorstander zijn van een eerlijkere verdeling van de zorgkosten tussen de chronische zieken en de gezonde mensen. 

Overstappen naar DSW? 

Vanaf vandaag kunt u overstappen naar zorgverzekeraar DSW, echter is het soms verstandiger om eerst te wachten tot alle premies bekend zijn, bent u echter zo enthousiast geworden en wilt u graag overstappen naar DSW, dat kan: Klik hier om een overstap te maken naar zorgverzekeraar DSW.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.