Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Afschaffing eigen risico zorgverzekering 2018

DSW wil vrijwillige eigen risico afschaffen

1 jun 2017

Zorgverzekeraar DSW wil het vrijwillige eigen risico van de zorgverzekering afschaffen, dat maakte dhr. Oomen (directeur van DSW), recentelijk bekend in een programma op 1vandaag. Volgens hem ondermijnt de korting op de zorgpremie die men verkrijgt bij het verhogen hiervan de solidariteit van het zorgverzekeringstelsel. 

Aantasting van de solidariteit van de

Hiermee doelt dhr. Oomen op het principe dat indien men het vrijwillige eigen risico omhoog zet op € 885,- per jaar men hierbij een korting kan krijgen tot 300 euro op jaarbasis. Een patient welke chronisch ziek is of vooraf al weet dat hij gebruik moet maken van de zorg om welke reden dan ook, zal dit eigen risico nooit verhogen. Dit wil dus zeggen dat de "gezonde" mensen een goedkopere zorpgremie betalen dan de mensen die ziek zijn. Aangezien de meeste mensen er niet voor hebben gekozen om ziek te zijn is het dan ook niet eerlijk om hen meer te laten betalen voor de zorgpremie dan anderen, aldus Oomen. 

Gratis zorgverzekering en winst maken

Sterker nog, gezonde mensen kunnen indien ze ook nog recht hebben op zorgtegoed zelfs op deze manier een gratis zorgverzekering hebben. Daar de zorgtoeslag indien maximaal aangevraagd kan worden 88 euro per maand is en de zorgpremie 71,95 euro (Zilveren Kruis) bij het maximale eigen risico. Hiermee maakt men 16,05 euro per maand winst op zijn eigen zorgverzekering. Hoe dit zal uitpakken voor de zorgverzekering 2018 is op dit moment nog niet bekend echter weten we wel dat de zorgpremies een week eerder bekend gemaakt worden dan voorheen. Dit is om de belastingdienst een betere inschatting te kunnen laten maken over de hoogte van de zorgtoeslag, of dit samenhangt met het voorkomen dat er mensen winst op de zorgverzekering maken is bij ons niet bekend. 

Eigen risico 2018

De laatste maanden hebben we in het veelvoud nieuwsberichten voorbij zien komen over de standpunten van de politieke partijen en de ambities die deze hebben om het eigen risico van de zorgverzekering helemaal af te schaffen. De zorgverzekeraars hebben hierop gereageerd dat dit onmogelijk is zonder een forse stijging van de zorgpremie in 2018. In hoeverre dit doorgevoerd zal worden door het nog aan te stellen kabinet blijft dus nog even de vraag. Wij verwachten nadat het kabinet is gevormd er snel enkele details rondom dit onderwerp naar buiten zullen komen, uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte. Hieronder kunt u het beloop van het eigen risico van de zorgverzekering terugvinden. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.