Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

DSW zorgpremie 2019

DSW zorgpremie 2019 stijgt met 4,50 euro per maand

25 sep 2018

Zoals we allemaal weten is het de vierde dinsdag van september, ofwel de dag dat het zorgseizoen eigenlijk kan gaan beginnen want zorgverzekeraar DSW geeft dan traditioneel de aftrap door de zorgpremie van 2019 bekend te maken. De prijs stijgt doordat zowel de zorgkosten als de btw op de zorgkosten toenemen. DSW zet dan ook nog 54 euro per persoon aan reserves is om ervoor te zorgen dat de prijs nog iets gedrukt kan worden, echter is de grote vraag kunnen de andere verzekeraars dat ook of gaat DSW hiermee een enorme sprong vooruit maken?

De DSW zorgpremie 2019 gaat omhoog met 54 euro per jaar, wat neerkomt op 4,50 per maand. Hiermee komt de prijs voor de basisverzekering van DSW op 112 euro per maand.

Aanvullende pakketten DSW

DSW heeft een viertal aanvullende pakketten welke u kunt kiezen als aanvulling op de basisverzekering namelijk:

  • AV- Compact (7,50 euro per maand 2018) wordt in 2019:     nog niet bekend       
  • AV-Standaard (21,25 euro per maand 2018) wordt in 2019:    nog niet bekend          
  • AV-TOP (35,- euro per maand 2018) wordt in 2019:            nog niet bekend                 
  • AV-Student (14,25 euro per maand 2018) wordt in 2019:        nog niet bekend            

 

Eigen risico

Het afgelopen jaar koos zorgverzekeraar DSW ervoor om het eigen risico voor haar klanten te beperken tot 375 euro per jaar. Hier is ook dit jaar voor gekozen zodat haar leden hier wederom profijt van kunnen hebben indien zij aanspraak maken op dit bedrag.

Korting bij verhoging eigen risico

De hoogte van het voordeel dat men krijgt bij het verhogen van het eigen risico naar het maximale bedrag ( 885,- euro) is op dit moment nog niet bekend gemaakt.

 

Hoe nu verder, wie is de volgende?

Zoals we weten zal het nog even duren voordat de andere zorgverzekeraars haar prijzen bekend maken voor de zorgpremie 2019. De verwachting is dat eerst de grote namen hun prijzen bekend maken, denk hierbij aan CZ, VGZ, Menzis alvorens de budgetverzekeraars weer met elkaar de strijd aan gaan. Dit kan uiteindelijk maximaal duren tot 12 november 2018, dan zijn ze namelijk bij wet verplicht om de uiteindelijke prijs te tonen aan het publiek, echter weten we uit ervaring dat dit best nog eens 1 minuut voor 12 kan zijn.

 

Zorgpremie vergelijken

Het is dan ook nu nog niet verstandig om je zorgpremie vergelijken te gaan starten daar nog niet alle verzekeraars bekend zijn, dit zal pas plaatsvinden vanaf 12 november 2019, nog even geduld dus!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.