Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgverzekering voor doelgroepen

Een zorgverzekering voor doelgroepen?

10 dec 2014

In Nederland is iedereen vanaf 18 jaar verplicht om een zorgverzekering te hebben maar de zorgverzekeraars zijn ook verplicht om iedereen aan te nemen voor de basisverzekering, echter dit laatste komt in de media soms vreemd naar buiten doordat het lijkt dat u zich hier niet bij aan kunt sluiten. 

Iedereen kent de commercials, een verzekering voor hoger opgeleiden of een pakket speciaal voor vrouwen maar is dit wel zo? Nee, integendeel iedereen kan zich aanmelden bij een dergelijke polis ook als deze zich in de reclame uitingen richten op een specifieke doelgroep.

Waarom zorgverzekeraars een bepaalde doelgroep willen aantrekken?

Het is natuurlijk niet voor niets dat een zorgverzekeraar dit wil, een bepaalde groep aantrekken! Neem als voorbeeld de hoger opgeleiden waar een aantal verzekeraars op inspringen. Het is tenslotte bewezen dat een hoger opgeleide persoon over het algemeen een gezondere levensstijl heeft.  Deze personen maken dan ook minder zorgkosten waardoor het voor een verzekeraar aantrekkelijker is om juist deze groep aan te trekken.

Werkt een selectie voor doelgroepen?

Ja, meestal lukt dit nog ook want een studentenverzekering daar voelt een senior zich niet bij thuis en dus zal hij niet snel voor deze polis kiezen. Echter kan het soms een prima polis zijn om u bij aan te sluiten indien deze aansluit op uw wensen in de zorgvergelijker.

Kortom, kies de zorgverzekeraar die het beste bij u past, de verzekeraars moeten u ten alle tijden accepteren voor de basisverzekering en vragen in sommige gevallen uw medische gegevens op. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.