Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

EHBO cursus kinderen vergoeding

EHBO bij kinderen, wat vergoedt je zorgverzekeraar?

30 jun 2015

EHBO bij kinderen, wat krijg je vergoedt van je verzekeraar?

De zomer is weer aangebroken, de kinderen gaan lekker buiten spelen, achterop de fiets mee de bossen in of lekker zwemmen.  Een heerlijke periode, zowel voor de kinderen als voor de ouders, alleen een ongeluk zit in een klein hoekje en weet u dan wat u moet doen? Jaarlijks belanden er tenslotte 140.000 kinderen op een spoedeisende hulp. Een cursus EHBO bij kinderen vraagt vaak net een andere behandelmethode of werkwijze dan bij volwassenen. Deze cursus zorgt ervoor dat u optimaal voorbereid bent op het herkennen en behandelen van ernstige maar wat gelukkig vaker voorkomt minder ernstige aandoeningen. Wist u bijvoorbeeld dat het volgen van een dergelijke cursus EHBO voor kinderen vaak volledig wordt vergoedt door uw zorgverzekeraar?

Wat leert u zoal tijdens een EHBO cursus?

Er zijn op internet een veelvoud aan EHBO cursussen voor kinderen te vinden en u kunt het beste het medium vinden wat het beste bij uw leerstijl past, dit kan online maar ook vaak bij de lokale EHBO vereniging / Rode Kruis of Oranje Kruis in de avonduren zijn.  De onderwerpen waarin u scholing zult ontvangen zijn:

 • Het herkennen van een shock
 • Hoe te handelen bij huidverwondingen
 • Het herkennen en handelen bij kneuzingen, breuken en verstikking
 • Wat te doen bij tandletsels
 • Hoe herken je oververhitting
 • Hoe herken je koortsstuipen en wat te doen hierbij
 • Wat te doen bij brandwonden
 • Wat te doen en hoe te handelen bij vergiftiging
 • Hoe te handelen bij een verstikking

Een aanvullende mogelijkheid en in sommige cursussen zitten de volgende onderwerpen hierbij inbegrepen afhankelijk van de aanbieder:

 • Het gebruik van een AED bij een kind
 • Kinderreanimatie 

Vergoedingen EHBO cursus kinderen

De zorgverzekeraars zien gelukkig ook veel belang in deze vorm van preventieve zorg, het scheelt hen namelijk een fors bedrag indien u inziet dat u geen gebruik hoeft te maken van professionele zorg. Steeds meer zorgverzekeraars bieden een vergoeding aan voor een EHBO cursus voor kinderen vanuit de aanvullende polis van uw zorgverzekering Raadpleeg onze vergoedingenpagina omtrent: EHBO bij kinderen

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.