Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Eigen risico 2013 naar 400 euro

Eigen risico 2013 naar 400 euro

3 mei 2012

Het eigen risico zal naar alle waarschijnlijkheid € 400,- per persoon gaan bedragen, dit meldt rtlnieuws op hun website op basis van anonieme bronnen. 

Deze maatregel is een van de vele die uit het begrotingsakkoord is gekomen van het crisisakkoord tussen, VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. Een oplossing voor de laagste inkomens is er nog niet gevonden maar lijkt er wel te komen om te compenseren.

Er zijn een aantal uitzonderingen voor chronisch zieken welke geld terug krijgen in verband met kosten voor medicatie, welke zij chronisch gebruiken. Wel blijven de opties welke in het basispakket 2013 zitten zoals spoedeisende hulp, hulp bij bevalling onveranderd en ook voor de kinderen onder de 18 verandert er niets. Het eigen risico is in 2011 ingevoerd om de kosten van de zorg te drukken, wie gebruik maakt van specialisten en/of medicatie dient eerst zelf het bedrag te betalen totdat het bedrag van het maximale eigen risico bereikt is.

De vraag is natuurlijk; "Waar gaat dit heen? Het was in 2011, 170 euro in 2012 was het 220 euro en nu een verdubbeling naar 400 euro per persoon? Is een zorgverzekering straks alleen maar voor de welgestelde inwoners van Nederland?

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.