Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

eigen risico 2017

Eigen risico van de zorgverzekering afschaffen?

19 sep 2016

Het klinkt zo mooi, een zorgverzekering zonder het wettelijk verplichte eigen risico zoals we dat nog hebben gekend tot 2008, zouden we nog terug kunnen naar die tijd? In theorie zou het mogelijk zijn,  Staatssecretaris van Rijn gaf gisteren nog te kennen in het programma nieuwsuur dat er serieus gekeken moet worden naar de mogelijkheden tot het afschaffen van het eigen risico. Echter moet er dan wel elders 4 miljard vandaan komen want dat levert het eigen risico op dit moment op. Eerder al sprak DSW directeur Chris Oomen zich hierover uit dat dit “slechts” 2,7 miljard zou zijn. Meerdere politieke leiders hebben positief gereageerd op het voorstel te steunen om het eigen risico af te schaffen volgend jaar.

Explosieve stijging zorgpremie 2018

Minister Schippers heeft aangegeven dat het niet eerlijk is om het zo even te benoemen omdat er volgens haar veel meer bij komt kijken. De zorgpremie 2018 zou hierdoor stijgen met 284 euro per jaar wat neerkomt op 23 euro per maand per persoon! Vinden jullie dit het waard om deze stijging bij iedere Nederlander door te voeren in ruil voor geen eigen risico? Wij zijn benieuwd hoe het gaat lopen want het gaat zeker een speerpunt worden tijdens de verkiezingen van de tweede kamer in 2017.

 

Eigen risico zorgverzekering 2017

Het eigen risico van de zorgverzekering 2017 zal niet stijgen het komende jaar. Dit zal bekend gemaakt worden morgen tijdens prinsjesdag. Daarna gaan de zorgverzekeraars rekenen met de getallen die ze ontvangen wat de nominale zorgpremie gaat worden en zullen we volgende week dinsdag de prijzen van zorgverzekeraar DSW ontvangen. Bijna iedereen kijkt altijd uit naar dit moment want de trend van DSW is vaak bepalend voor de andere zorgverzekeraars. En laat nou net DSW gezegd hebben dat ze niet uit gaan komen met de stijging van € 3,50 die de minister in gedachten heeft. Morgen meer nieuws dus over de zorgverzekering van 2017! Blijf ons volgen!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.