Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

eigen risico zorgverzekering 2017

Eigen risico zorgverzekering 2017 blijft gelijk

6 sep 2016

Het eigen risico van de zorgverzekering blijft voor het eerst sinds de start van het eigen risico (2008) gelijk. Het zal uitkomen op een wettelijk verplicht eigen risico 2017 van € 385,- per persoon, weet de Telegraaf vandaag te melden. Eerder al was er sprake dat het eigen risico zou gaan stijgen naar € 500,- per persoon, verschillende politieke partijen hebben het eigen risico ook op de politieke agenda staan voor de verkiezingscampagnes. 

Eigen risico en het beloop

Aanvankelijk is in 2008 het eigen risico in het leven geroepen met de gedachte dat wie er zorg nodig heeft hier ook voor moet betalen, en diegene die dit dus niet nodig heeft het geluk heeft dat hij dit bedrag in zijn zak kan houden. Echter zijn we begonnen met een wettelijk verplicht eigen risico van € 150,- per persoon en is dit inmiddels € 385,- per persoon. Menig consument die dit ervaren als een drempel om gebruik te maken van zorg. Nu is het zo dat er een aantal groepen uitgezonderd zijn van het eigen risico zoals:

  • huisartsen
  • verloskundige zorg
  • bevolkingsonderzoek
  • hulpmiddelen in bruikleen van thuiszorg.

Alleen als de consumenten naar de huisarts gaan en deze schrijven medicatie voor waar men wel een eigen risico voor dient te betalen zien we met regelmaat verhalen dat de patient deze niet op gaan halen, kan dat dan de bedoeling zijn geweest van de invoer van het eigen risico? De tweede kamer is zich hier ook meer bewust aan het worden, zo schreven wij de afgelopen week al het bericht over de afschaffing van het eigen risico en het nationaal zorgfonds inclusief de voor en nadelen hiervan. 

Zorgtoeslag en Zorgpremie? 

Over de hoogte van de zorgtoeslag en de zorgpremie is verder nog niet veel uitgelekt, we moeten dus nog even wachten tot prinsjesdag het moment dat de tweede kamer zich uitspreekt over de hoogte van deze bedragen. Wilt u hier niets van missen en straks op tijd starten met het vergelijken van de zorgpremie? Schrijft u zich dan nu snel in voor het zorgpremie alarm! Stap over en bespaar op uw zorgpremie!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.