Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Eigen risico zorgverzekering vooraf betalen

Eigen risico zorgverzekering vooraf betalen

11 jun 2012

Vanaf 2013 wordt het eigen risico voor de zorgverzekering verhoogd van 220 euro naar 350 euro. Een verhoging van 130 euro per verzekerde. Niet iedere consument kan deze verhoging in één keer betalen, u weet immers niet wanneer de rekening door de brievenbus valt. Vanaf 2013 komt Menzis met een nieuwe mogelijkheid met betrekking tot het eigen risico. Het wordt mogelijk om het eigen risico te spreiden per maand.

Menzis zal in 2013 de mogelijkheid bieden om iedere maand vrijwillig 30 euro extra te betalen, om eventueel de klappen op te vangen als opeens het eigen risico van minimaal 350 euro betaald moet worden. Aan het einde van het jaar wordt er dan gekeken wat u verbruikt heeft. Mocht u in 2013 helemaal geen zorg hebben gebruikt die valt onder het eigen risico, dan krijgt u die 30 euro x 12 maanden gewoon weer terug.

Een goed initiatief. Het is te hopen dat andere zorgverzekeringen dit initiatief volgen. Ook wordt er over gesproken dat er mogelijk meerdere zorgverzekeringen een mogelijkheid gaan bieden om het eigen risico af te kopen, zoals bij het huren van een auto.

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Menzis net gebeld(04-02-2014). Het is NIET mogelijk om vooruit het eigen risico te betalen!!!!!!

Door Kleine staarman op 4 feb 2014

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.