Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

vaccinaties buitenland vergoedingen zorgverzekering

Eén op de drie reizigers heeft geen vaccinatie

2 mei 2014

Bijna een half miljoen Nederlanders pakken hun koffers om een reis te maken naar een bestemming waar gezondheidsrisico’s zoals hepatitis voorkopen zonder zich te laten vaccineren. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Gezondopreis.nl.

Van deze reizigers heeft 37% aangegeven zich niet bewust te zijn van de noodzaak van vaccinatie. Onder vakantiegangers naar risicobestemmingen dichtbij huis ligt dit percentage nog iets hoger, namelijk op 39%. Bij risicobestemmingen denken reizigers vaak aan tropische bestemmingen, terwijl driekwart van de risicobestemmingen vrij dicht bij huis ligt, zoals Kroatië, Turkije, Egypte en Marokko.

Kroatië en Turkije spannen de kroon

Voor de populaire vakantiebestemmingen als Turkije en Kroatië spannen de kroon. Bijna de helft van de vakantiegangers naar Turkije laat zich niet inenten voor de reis. Maar het percentage voor Kroatië ligt nog hoger. Ongeveer 64% van hen gaat onbeschermd op vakantie.

Situatie verbeterd

Ten opzichte van 2011 is de situatie wel verbeterd. Ruim 1,4 miljoen Nederlanders gaat wel eens op vakantie naar een bestemming waar je met infectieziekten te maken kunt krijgen. Hiervan laat 33% zich niet vaccineren. In 2011 lag dit percentage op 39%. Van de personen die zich niet lieten vaccineren is driekwart vooraf ook niet geïnformeerd over mogelijke gezondheidsrisico’s. Omdat Turkije en Kroatië gemakkelijk te bereiken zijn op slechts een paar uur vliegen van huis denken mensen daar geen risico’s te lopen. Terwijl in beide langen infectieziekten zoals hepatitis A en B en tetanus nog altijd vaak voorkomen.

Vergoeding vaccinaties

Naast de kosten voor de vaccinatie zelf betaalt u meestal ook nog kosten voor het consult. Voor sommige inentingen is het ook noodzakelijk dat u de vaccinatie meerdere keren herhaalt. Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan worden deze kosten meestal vergoedt. Bent u benieuwd hoeveel uw zorgverzekeraar vergoedt? Lees dan meer over de vergoeding van vaccinaties voor het buitenland. Naast vaccinaties zijn er meer zaken rondom uw gezondheid van belang op reis. Lees daarom ons artikel ‘Op vakantie in het buitenland: wat wordt er vergoed?

Bron: Gezondheidsnet.nl, Skipr

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.