Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

medicijnvergoeding

Er blijft onduidelijkheid over medicatie vergoeding

2 jun 2015

Onlangs is er veel ophef geweest rondom de vergoeding van 400 medicijnen die vaak door de apothekers zelf bereid worden. Deze vergoeding zou namelijk per direct gestopt gaan worden door de zorgverzekeraars vanwege het gebrek aan bewijs van de werking van de medicatie, zie: Onrust over medicijn vergoedingen 

Zeer onrustige markt

De reacties die hierop volgden waren veel onrustige patiënten en zorgverleners die verhaal gingen halen waarom de vergoedingen gestopt zouden worden en waarom zo snel. Hierop werd al snel besloten de medicijnen in ieder geval tot 31 mei te blijven vergoeden. Echter is die termijn nu verstreken maar hoe nu verder?

 

Vergoeding medicijnen door machtiging

De verzekeraars verschillen onderling met de betrekkingen tot de machtigingen om alsnog gebruik te kunnen maken van deze medicatie. Het is het meest verstandige om de website van uw zorgverzekeraar te bezoeken of contact op te nemen met de betreffende verzekeraar om te vragen of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de medicijnen. Heeft u namelijk geen machtiging voor deze medicijnen dan komen de kosten voor uw eigen rekening.

Onduidelijkheden machtigingen

Volgens de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is het niet altijd duidelijk op welke voorwaarden de patiënt een machtiging krijgt voor deze medicijnen. Volgens hen zou het de gelijke aanspraken van patiënten op zorg binnen het basispakket ondermijnen. De zorgverzekeraars op hun beurt wijzen weer naar de mededingingswet, waardoor er geen onderlinge afspraken mogelijk zijn over de bereidingen van die medicatie.

Hoe nu verder?

Het verhaal gaat nog even door want zowel de zorgaanbieders, zorgverzekeraars en de patiëntenfederatie NPCF heeft dat als het bij wet niet mogelijk is het Zorginstituut Nederland over deze kwestie een uitspraak te laten doen. Op de pagina van het KNMP kunt u een overzicht vinden van de lijst, klik hier

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van de zorgverzekering 2016, blijf ons volgen zowel via de website als op social media!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.