Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

PGB aanvragen

Fouten en achterstanden uitbetaling persoonsgebonden budget

18 feb 2014

Grote computerproblemen bij zorgverzekeraar Agis/Achmea hebben ervoor gezorgd dat honderden houders van een persoonsgebonden budget (pgb) begin dit jaar te weinig, dubbel of te laat zorggeld ontvingen via hun zorgkantoren.

Dat bevestigde staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) gisteren in een brief aan de Tweede Kamer. In totaal kregen in januari ruim 1.100 budgethouders hun voorschot tweeënhalve week te laat. Dit had tot gevolg dat de budgethouders tijdelijk geen geld hadden om hun zorgverleners te betalen.

Dubbel of juist te weinig budget ontvangen

Daarnaast is in enkele tientallen gevallen ten onrechte het pgb-budget van 2013 dubbel uitgekeerd. Iedereen die het budget dubbel heeft ontvangen krijgt een verzoek tot terugbetaling in februari of maart. Ook kregen maximaal 1.373 cliënten woonachtig in een wooninitiatief een korting van 10% op het budget terwijl zij niet onder de geplande bezuiniging vallen. Deze cliënten krijgen begin maart met terugwerkende kracht alsnog het bedrag waarop zij recht hebben. Er is ook een vertraging opgelopen in de verwerking van nieuwe pgb-aanvragen.

Reactie Agis/Achmea

Staatssecretaris van Rijn laat weten de achterstanden bij Agis/Achmea te betreuren omdat dit gezorgd heeft voor onrust en problemen bij budgethouders. Agis/Achmea heeft inmiddels laten weten dat zij met volle inzet werken aan de resterende achterstanden en dat de meeste budgethouders inmiddels uit de problemen zijn. De problemen bij Agis/Achmea zijn ontstaan als een gevolg van de overgang van twee verschillende administratieve systemen naar één systeem.

Vera Bergkamp (D66) zit er bovenop

Vera Bergkamp van D66 is erg boos over de problemen. “Het is nog erger dan ik dacht. Er is wel heel veel misgegaan. En er is ook nog geen zekerheid dat het begin maart is opgelost. Ik blijf er bovenop zitten, want dit is natuurlijk erg vervelend voor de mensen in kwestie die het pgb-budget nodig hebben om hun zorg in te kopen.”

Bron: Algemeen Dagblad

 

 

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.