Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgverzekering wintersport

Ga je nog op wintersport? Denk aan je zorgverzekering!

31 jan 2016

De komende periode staat bij de Nederlanders al jaren bekend om het skiseizoen. Menig Nederlander  zal de witte pistes beklimmen en hopelijk genieten van de zon en uiteraard dat je veilig thuiskomt. Ieder jaar weer is het de vraag, heb ik genoeg aan mijn zorgverzekering op wintersport. In principe dekt de basisverzekering de spoedeisende hulp in het buitenland tot 100% van de marktconforme kosten. In veel landen zijn de kosten echter hoger dan in Nederland, het verschil dat zal je dan zelf moeten betalen, of dekt je aanvullende verzekering dit?

Aanvullende zorgverzekering op wintersport

Indien je een aanvullende zorgverzekering hebt dan dekt dit vaak de kosten van de spoedeisende zorg soms tot 100% soms tot 2 x het maximale marktconforme Nederlands tarief.  Het gaat eigenlijk wel fout als je met de gele banaan een bergredding moet krijgen of in het ergste geval met een helikopter gered moet worden. Wil  je dat dit ook gedekt is tijdens je verblijf in het buitenland, dan dien je een reisverzekering af te sluiten met wintersportdekking, dan is dit volledig gedekt.

Vergeet je zorgpas niet!

Op de achterkant van je zorgpas staat namelijk je EHIC ofwel European Health Insurance Card. Hiermee kan je aantonen dat je verzekerd bent voor de zorg in het buitenland en kunnen ze in veel gevallen direct declareren bij je verzekeraar zodat je niets voor hoeft te schieten. Betreft het een langdurige opname in het ziekenhuis, dan is het verstandig om contact op te nemen met je reis en of zorgverzekeraar. Deze kunnen vaak vanuit Nederland veel voor je betekenen omtrent het regelen van een terugvlucht en lokale hulp.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.