Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgverzekeraar ENO

Geen winst voor zorgverzekeraar ENO

26 jul 2016

Verzekeraar Eno bekend van het label Salland zorgverzekeringen heeft 2015 afgesloten met een negatief financieel resultaat.

Financieel resultaat

Het negatieve resultaat in 2015 bedraagt € 5,9 miljoen. In 2014 heeft ENO zorgverzekeraar nog een winst geboekt van 5,7 miljoen. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerd de jaarverslag. De daling van € 11,6 miljoen wordt voor veroorzaakt door de geboorte zorg en tegenvallende resultaten met beleggingen.

Maatregelen

De maatregelen die ENO heeft genomen naar aanleiding van deze financiële tegenvaller is dat de basispremie hoger is uitgevallen dan de het landelijk gemiddelde. Daarnaast zijn de vergoedingen voor de fysiotherapeuten verlaagd. Het niet rendabele label Energiek zorgverzekering welke speciaal opgezet was voor vrouwen van 20 t/m 45 is in 2016 gestopt.

Kleinste zorgverzekeraar

De zorgverzekeraar heeft te maken gehad met een daling van het aantal verzekerden. Het aantal is afgenomen met 15%. De zorgverzekeraar is nu de kleinste zorgverzekering verzekeraar van Nederland met een marktaandeel van 0,7%

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.