Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

GGZ Nederland

Geestelijke gezondheidszorg vanaf volgend jaar omgevormd

1 jun 2013

In het kader van het besparen op de zorg zal minister Schippers vanaf volgend jaar de geestelijke gezondheidszorg omvormen. Schippers liet via een brief haar plannen voor de geestelijke gezondheidszorg doorschemeren aan de Tweede Kamer. In de plannen van de minister is opgenomen dat de aanpak voor de geestelijke gezondheidszorg vanaf volgend jaar veranderd worden.

Eén van de problemen volgens minister Schippers is dat er momenteel teveel patiënten doorverwezen worden naar de specialistische zorg. Het is de bedoeling dat vanaf volgend jaar huisartsen en psychologen patiënten met lichte psychologische klachten zelf gaan behandelen. Als dit niet mogelijk blijkt te zijn, dan is het de bedoeling dat niet alle patiënten doorverwezen worden naar de specialistische zorg maar afhankelijk van de situatie, doorverwezen worden naar de standaard geestelijke zorg.

Minister Schippers verwacht dat minimaal 20% van de patiënten die momenteel geholpen worden door de specialistische geestelijke gezondheidszorg straks overgedragen worden naar de standaard geestelijke zorg (eerstelijn). Een deel van de patiënten met zware psychische problemen zullen ook naar de eerstelijn hulp doorgeschoven worden. De laatste groep patiënten die doorgeschoven worden naar de eerstelijn hulp zijn patiënten met chronische psychische problemen waarbij de situatie stabiel is.

Omdat er vanaf volgend jaar de Nederlandse huisarts meer taken en verantwoordelijkheid krijgt, wordt het budget voor huisartsen uitgebreid. Dit jaar werd het budget voor huisartsen al met 7 miljoen vergroot. Volgend jaar zal het budget opnieuw uitgebreid worden met 25 miljoen euro en het jaar daarop met 35 miljoen euro.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.