Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

geld besparen zorgverzekering

Geld belangrijker dan kwaliteit?

9 jun 2015

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF)  komt vandaag naar buiten met een artikel dat de patiënten liever voor kleine ingrepen gebruik maken van een huisarts in plaats van de deskundige specialisten in het ziekenhuis. De reden hiervoor blijkt dat de huisarts niet onder het verplichte eigen risico van de zorgverzekering valt en de specialist in het ziekenhuis wel.  Een opmerkelijke keuze want de patiënten lijken zich wel bewust van het feit dat een specialist deze behandeling beter uit kan voeren.

Vertrouwen bij de huisarts groter

In het onderzoek kwam ook naar voren dat de drempel om voor de zorg naar je huisarts te gaan voortkomt de laagdrempelige benadering en de vertrouwensband die ze hebben met de huisarts.

Zorg dichtbij huis

Het onderzoek is vooral in het belang van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die willen dat de zorg zo dicht mogelijk bij huis geleverd wordt. Kortom kan een huisarts iets doen dan moet dat daar gebeuren, kunnen ze het niet dan ga je pas naar de specialist in het ziekenhuis. Voor de groep van de chronische zieken is het vooral de aandoening die bepaald waar men naartoe gaat, patiënten met kanker gaan liever naar het ziekenhuis en de patiënten met diabetes gaan liever naar de praktijkverpleegkundige of huisarts.

Meer transparantie binnen de huisartsenzorg

Wel geven de patiënten aan dat de zorg bij de huisartsen transparanter moet gaan worden dan het nu is. Want hoe vaak heeft die huisarts al een spiraaltje geplaatst of een moedervlek weggehaald? Juist daar liggen nog veel kansen om de huisarts meer te gaan gebruiken voor “kleine ingrepen”, door de openheid kan er veel vertrouwen worden gewekt als je de patiënten laat weten dat een bepaalde handeling routinematig kan worden uitgevoerd.  

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.