Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Gemeente Rotterdam sluit deal met Zilveren Kruis omtrent achterstallige betalingen

Gemeente Rotterdam sluit deal met Zilveren Kruis omtrent achterstallige betalingen

22 nov 2013

De gemeente Rotterdam heeft een deal gesloten met zorgverzekeraar ZilverenKruis omtrent de achterstallige betalingen van minima inkomens uit de gemeente. Een groot deel van de inwoners uit de stad met een minimum inkomen liepen een aantal maanden achter met het betalen van hun zorgpremie waardoor zij binnenkort als wanbetaler geregistreerd zouden worden.De deal werd alweer twee jaar geleden rondgemaakt. Destijds is er niets in het nieuws gekomen om een storm van kritiek te voorkomen. De pers en de gemeenteraad werden dan niet op de hoogte gebracht.

In totaal werd er een miljoen euro van de gemeentekas overgemaakt naar de zorgverzekeraar. De kosten werden verdeeld onder de gemeente en het CvZ. Het overige bedrag werd door de zorgverzekeraar kwijtgescholden. De deal had als doel het voorkomen van verdere financiële problemen voor de minimum inkomens in de gemeente Rotterdam. Wanneer men eenmaal geregistreerd wordt als wanbetaler, zal niet alleen het openstaande bedrag maar ook een boete betaald moeten worden.

Juist in het laatste geval worden de problemen vaak alleen maar groter voor verzekerden. Want als een persoon al niet zijn of haar maandelijkse zorgpremie kan ophoesten, zullen de boetes ook niet betaalbaar zijn. Wanneer een persoon eenmaal als wanbetaler aangemerkt wordt, dan zal de persoon op den duur uitgeschreven worden bij zijn of haar zorgverzekeraar en via het CvZ verplicht verzekerd worden. In dat geval betaalt men een standaard premie (die vaak hoger uitvalt dan de zorgpremie bij de voormalige zorgverzekeraar). Het CvZ kan beslag leggen op het loon of de uitkering van de wanbetaler om deze premie te bekostigen.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.