Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Gemeenten kunnen besparen door preventie

Gemeenten kunnen besparen door preventie

19 mrt 2014

Wanneer de gemeenten preventie centraal stellen, kunnen zij financieel voordeel halen uit hun zorgtaken. Dat stelt Hugo Backx, voorzitter van GGD Nederland. Dit is nodig omdat gemeenten volgend jaar minder geld krijgen.

Gemeenten en de zorg gaan elkaar steeds meer vinden en hier kijkt de GGD ook positief tegenaan. Dat meldt Backx in een interview met Skipr na afloop van het laatste zorgdebat in Den Haag. “Met de komende decentralisatie krijgen we wellicht ook wat meer aandacht voor wat preventie voor ons kan betekenen”. In deze tijd van zware zorgkosten levert preventie ook nog wat geld op. Wanneer het lukt om mensen weg te houden van zorg door middel van preventie dan levert dit de gemeenten financieel voordeel op.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 organiseerde diverse zorgorganisaties een serie Grote Zorgdebatten. In vier ‘Lagerhuisdebatten’ gingen politici en zorgmedewerkers over de nieuwe zorgtaken van de gemeenten in gesprek. Afsluitend vond op 12 maart in Den Haag het laatste zorgdebat plaats met de woordvoerders van de zes grootste partijen in de Tweede Kamer.

Bron: Skipr

Hieronder kunt u het hele interview met Hugo Backx bekijken

 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.