Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

geslachtsoperatie vergoedingen

Geslachtsoperaties en zorg voor transgenders in VUmc tijdelijk on hold

6 jan 2014

Het VUmc heeft de zorg voor transgender patiënten en het uitvoeren van geslachtsoperaties tijdelijk op on hold geplaatst. Met het huidige budget dat het ziekenhuis momenteel toegereikt krijgt van de zorgverzekeraars is het niet mogelijk om aan de vraag te voldoen.

De afgelopen jaren is het aantal patiënten dat zich bij het VUmc aanmeld flink gestegen. Op jaarbasis ontvangt het VUmc zo'n 600 patiënten die deze specifieke zorg aanvragen. Samen met het universitair medisch centrum in Groningen is het VUmc de enige zorginstelling die specifieke zorg voor transgenders aanbiedt. Het overgrote deel van de patiënten meldt zich voor zorg aan bij het VUmc.

Wat nu met de patient?

Het VUmc heeft inmiddels in totaal ongeveer tweeduizend patiënten die zich hebben aangemeld voor deze specifieke zorg. Totdat het VUmc en de zorgverzekeraars tot een akkoord kunnen komen, zal het VUmc geen nieuwe aanmeldingen accepteren.

Momenteel moet het ziekenhuis werken met een budget van 3 miljoen euro. Dit budget is echter nog gebaseerd op de cijfers van een aantal jaar geleden. Het aantal patiënten is inmiddels verdriedubbeld waardoor het ziekenhuis op zijn minst 10 miljoen euro nodig zal hebben om alle patiënten de zorg aan te kunnen bieden die van het medisch centrum verwacht wordt.   

Eind januari zullen de zorgverzekeraars de kwestie bespreken met minister Schippers om dit eventueel te betrekken in de zorgverzekering.  Tot die tijd kunnen patiënten die kampen met ontevreden gevoelens over hun geslacht terecht bij het medisch centrum in Groningen

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.