Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

budgetpolissen

Gespecialiseerde kankerzorg? Niet met een budgetpolis!

24 jan 2015

Patiënten die kanker hebben zouden het recht moeten hebben op de meest specialistische zorg die mogelijk is, echter als u dat zoekt als patiënt bij het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam kunt u bedrogen uitkomen indien u in het bezit bent van een budgetpolis van Zilveren Kruis Achmea.

Waarom kunnen patienten niet terecht bij het AVL?

Verzekeraar Achmea heeft geen contract afgesloten met alle academische centra in de Randstad en ook niet met het Antoni Van Leeuwenhoek. Wel is het zo dat indien een oncoloog in het streekziekenhuis de behandeling te ingewikkeld vindt of het een zeldzame aandoening is waarvoor specialistische behandeling noodzakelijk is de patiënt wel doorgestuurd gaat worden naar deze centra. Deze zorg zal dan wel vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Tegenstrijdig met de wensen van de verzekeraars?

Regelmatig kwamen de zorgverzekeraars afgelopen zomer in het nieuws dat ze juist de zorg gecentreerd willen hebben in de toekomst. Dit met als uitgangspunt dat indien een ziekenhuis of behandelcentra een behandeling vaker uitvoert deze meer ervaring heeft en de behandeling beter en met minder complicaties uitgevoerd zal worden. Spreken ze zich dan nu  niet heel erg tegen met het weigeren van een patiënt met de budgetpolis?

Eindstand?

De eindstand is dat 600.000 consumenten een budgetpolis bezitten en deze niet op de juiste plek terecht kunnen voor gespecialiseerde zorg indien dit de wens is van de patiënt. Hoe zit dit dan met de keuzevrijheid van artsen voor de patiënt? Helaas, de patiënt die bewust was van het afsluiten van de budgetpolis is ermee akkoord gegaan dat hij / zij tegen een lagere premie geen gebruik kan maken van alle ziekenhuizen en alleen gebruik maakt van de gecontracteerde zorgverleners.

Zorgverzekering 2016?

Bent u dus in het bezit van een dergelijke budgetpolis, laat u dan niets wijsmaken! Iedereen kan ziek worden en uiteraard is dit uw eigen risico indien u geen keuzevrijheid verkiest binnen uw polis voor de zorgverzekering van 2016. Wij zullen ten alle tijden een polis aanbevelen met keuzevrijheid welke al voor een aantal euro’s extra beschikbaar zijn voor iedere patiënt!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.