Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Menzis Zorgverzekering

Gezondere levensstijl levert punten op bij zorgverzekeraar Menzis

17 sep 2012

Gezonder leven gaat bij zorgverzekeraar Menzis punten opleveren waarmee men een deel van het eigen risico kan betalen. Het puntensysteem is door Menzis in het leven geroepen om door middel van preventie de alsmaar stijgende zorgkosten het hoofd te bieden. Volgens eigen zeggen is Menzis de eerste zorgverzekeraar ter wereld die hun klanten op een dergelijke manier beloont voor een gezondere levensstijl.

Stoppen met roken of beginnen met sporten zijn enkele criteria waaraan voldaan moet worden om hiervoor in aanmerking te komen. Ook de inzet voor mantelzorg of bloeddonor worden kan punten opleveren. Bestuursvoorzitter Roger van Boxtel verwoordt het in een interview met het Algemeen Dagblad als volgt; "We willen onze verzekerden prikkelen om meer te bewegen en gezonder te leven. Mensen die fit en vitaal zijn worden minder vaak ziek en zitten lekkerder in hun vel”. In 3 jaar kan men maximaal 5000 punten sparen die een tegenwaarde hebben van zo’n 250 euro. Worden de punten gebruikt voor het betalen van het eigen risico, dan krijgt men 35 euro. "Dat bedrag is maximaal haalbaar als op één polis meerdere mensen staan en veel wordt gespaard”, aldus Van Boxtel.

Vooralsnog wordt er niet gecontroleerd of men ook daadwerkelijk is gestopt met roken of dat men mantelzorger is geworden. Vertrouwen is het uitgangspunt, zegt Van Boxtel, misschien  dat er in de toekomst willekeurig een controle zal worden uitgevoerd maar nu is dat niet aan de orde.

Menzis heeft voor het eerst sinds het invoeren van het nieuwe zorgstelsel in 2006, weer winst geboekt.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.