Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

wijzigingen GGZ zorgverzekering

GGZ toch weer iets gewijzigd

7 jul 2014

De tweede kamer heeft afgelopen vrijdag toch nog wat veranderd ten aanzien van het beleid van de langdurige GGZ. Mensen die vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) gaan per 1 januari 2015 over naar de wet Langdurige Zorg (LZ). Dit geldt dan enkel voor de personen die langer dan een jaar in een psychiatrische instellingen verblijven.

De directie van het landelijk platform GGZ is blijf met dat het voor deze groep patiënten optimaal geregeld is en de continuïteit niet in gevaar komt. Echter de belangenorganisaties zijn minder blij met de continuïteit van de cliënten welke een verblijf hebben zonder behandeling op basis van het zogeheten C- pakket. Deze zullen heen en weer geschoven worden van het overgangsrecht naar de Wet maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

De plannen van het kabinet zijn dan ook dat mensen die nu beschermd wonen tijdelijk in de WMO parkeren. Doorstromen naar de wet LZ kan namelijk pas als de criteria hiervoor gereed zijn wat naar verwachting pas vanaf 2016 gaat gebeuren. Voor de jongeren gaat het allemaal nog lastiger worden, deze gaan van de AWBZ eerst naar de jeugdwet en vervolgens naar de wet liz als ze 18 jaar geworden zijn.

Het landelijk platform Geestelijke Gezondheidszorg en Per Sado willen meer garanties voor deze zeer kwetsbare groepen, daarnaast is het ook een streven dat de staatssecretaris haast gaat maken met de toegangscriteria van de wet Langdurige Zorg, dit zouden zij graag per 1 januari 2016 toepasbaar zien.

De laatste tijd is er al veel te doen geweest op het gebied van de Geestelijke Gezondheids Zorg, wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de GGZ en de zorgverzekering van 2015, blijf ons dan volgen, zowel op social media als op de website! 

Bron: Ypsilon

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.