Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Goedkoop is duurkoop

Goedkoop is duurkoop!

29 okt 2015

Als u vooraf weet wat u volgend jaar mankeert, vertel ik u vooraf welke zorgverzekering volgend jaar voor u het beste is. Maar ja, u weet het niet, dus ik weet het ook niet.’ Wilfred Mooij, financieel planner en mede-eigenaar van ZorgverzekeringWijzer over de zorgverzekering.

Zeventig procent van de bevolking is nog steeds niet van zorgverzekering veranderd, hebben ze gelijk?

Zorgverzekeringen zijn onder te verdelen in verzekeringen met gecontracteerde- (natura- of budgetpolis) en met ongecontracteerde (restitutie- of vrije keuzepolis) zorg. De budgetpolis is ongeveer 1 euro per maand goedkoper dan de vrije keuze polis. Dit komt omdat de verzekeraar bij de budgetpolis 100 procent vergoedt bij gecontracteerde zorgverleners. Als uw ziekenhuis, arts of fysiotherapeut geen contract heeft vergoedt de verzekeraar meestal slechts 75 procent van het marktconforme tarief. En dat tarief is het tarief zoals dat in de meeste contracten is afgesproken en dat is nog lager dan uw nota. Dus feitelijk krijgt u met een beetje pech 75% x 75%van uw nota vergoed. Maar uw budgetverzekering is wel 1 euro per maand goedkoper! Over een paar weken introduceren wij een module op de website www.ZorgverzekeringWijzer.nl waarbij u precies kunt zien welke verzekeraars Ziekenhuis Amstelland heeft gecontracteerd. Alle premies zullen in 2016 weer een paar euro per maand stijgen en daarnaast wordt het verplichte eigen risico verhoogd van 375 euro naar 385 euro per jaar. Dit eigen risico geldt niet voor uw huisarts, maar ook niet voor uw aanvullende verzekering. Als u gezond bent en dit eigen risico kunt dragen kan het een overweging zijn om het eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal 885 euro. Dit levert u in ieder geval een goedkopere premie van bijna 250 euro per jaar op. Dit zit vast in de pocket. Een klein gokje, maar voor gezonde mensen kan het lonen.Heeft u kinderen onder de 18 jaar? Daar betaalt u geen premie voor, ook niet op de aanvullende verzekering. Verzeker dan de kinderen op de polis van de ouder met de beste verzekering, de kinderen liften dan gratis mee.

Start nu direct met je zorgpremie 2016 vergelijken

 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.