Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Goedkoopste zorgverzekering

Goedkoopste zorgverzekering

22 feb 2012

Het is natuurlijk zo dat we allemaal de goedkoopste zorgverzekering willen. Ook in 2013 is dit een punt van vele consumenten bij het zoeken naar hun zorgverzekering. Echter let u wel op de juiste punten bij het afsluiten van de zorgverzekering? 

Een aantal factoren waar de maandelijkse premie van de zorgverzekering in 2013 afhankelijk van is, is de hoogte van het eigen risico. Echter moet u niet vergeten dat het verhogen van het eigen risico in 2013 ook kosten met zich mee kan brengen. De keuze is natuurlijk aan uzelf bij het beslissen van de hoogte maar de kosten van de medische wereld zijn stijgende en het ziet ernaar uit dat dit voorlopig zo zal blijven. Indien u dus in 2013 gebruik maakt van medisch noodzakelijke hulp dan zullen de kosten al snel boven het bedrag van uw eigen risico kunnen stijgen. Een voorbeeld is dat een bezoek aan de spoedeisende hulp al snel 150€ kan kosten zonder dat er aanvullend onderzoek is bijgerekend. Dit weegt niet op tegen het bedrag welke u zult besparen bij het verhogen van uw eigen risico. 

Een andere tak is het afnemen van alleen het basispakket 2013, hierbij bespaart u op de kosten maar realiseert u zich dat u alleen voor de basis aan zorg af kunt nemen. Indien u dus gebruik maakt van kosten buiten dit pakket dan kunt u ook flink in de problemen komen als u ineens veel geld moet betalen. Het is daarom vooral belangrijk dat u uw zorgverzekering goed laat aansluiten op uw levensstijl en zelf een goede inschatting dient te maken over de te verwachten kosten met een beetje extra voor het geval dat. 

Uiteraard is het helemaal aan uzelf wat u kiest en hoe u dit doet maar wees gewaarschuwd voor hoge kosten voor uw zorgverzekering in 2013.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.