Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Goedkoopste zorgverzekering 2013

Goedkoopste zorgverzekering 2013

13 jul 2012

Met enige regelmaat krijgen wij het verzoek van u als consument om u te helpen aan de goedkoopste zorgverzekering. Wij zouden graag helpen om maandelijks een zo laag mogelijke premie te betalen, echter wilt u dit wel?

De zorgverzekering van 2013 gaat duurder worden dan hij was in 2012, dat stond vorig jaar al vast toen de prijzen bekend werden. Het eigen risico zal gaan stijgen naar 350€, dit zorgt ervoor dat naar verwachting de prijzen van de zorgverzekeringen niet massaal zullen stijgen. De goedkoopste zorgverzekering kan voor iedere consument anders zijn. Het is namelijk niet zo dat de zorgverzekering die de goedkoopste basispremie heeft ook de goedkoopste zorgverzekering heeft.

De prijzen van de basispremie 2013.

Deze prijzen zijn gebaseerd op onder meer de hoogte van het eigen risico. Kiest u vrijwillig voor een hoger eigen risico dan zal de maandelijkse premie die u betaalt uiteraard omlaag gaan met enkele euro’s per maand. U dient er echter wel rekening mee te houden dat de kosten van de medische hulp ook steeds duurder gaat worden. Dit wil zeggen dat als u in 2013 gebruik maakt van medische kosten, en u heeft uw eigen risico verhoogd dat het kan zijn dat u eigenlijk veel meer geld kwijt bent dan dat u het minimale eigen risico kiest.  Een voorbeeld: in 2013 maakt u gebruik van een spoedeisende hulp (kosten hiervoor in 2012: 150€), u krijgt een aantal onderzoeken, medicatie voorgeschreven, poliklinische controle en een nazorgtraject, totale kosten geschat 500€. Indien u het eigen risico verhoogd heeft met 500€ naar 850€ dan scheelt dit gemiddeld 20 euro per maand (gebaseerd op de kosten van 2012). Uiteraard bespaart u dan 12 x 20 = 240 euro, echter bent u daarna wel 500 euro in één keer kwijt. Daarom is het aan u zelf als consument om te bekijken of u dit risico durft te nemen in 2013.

Wat is dan nu de goedkoopste zorgverzekering?

Daar hebben we nog een punt waarop gelet dient te worden, kijk even naar uw persoonlijke levensstijl. Bent u erg actief? Heeft u kans op blessures? Sport u veel? Hoe is uw gebit? Heeft u een kinderwens?  Ga dit allemaal voor uzelf na, zet het op een rij waar u denkt dat in 2013 mogelijk een extra aanvullende zorgverzekering noodzakelijk zal zijn. Indien u dit al weet dan kunt u dit meenemen als u uw zorgverzekering gaat vergelijken.

Waar ga ik mijn zorgverzekering vergelijken?

U kunt uw zorgverzekering vergelijken bij diverse websites, echter zijn wij 100% onafhankelijk. U kunt alles op uw gemak bekijken, u zit nergens aan vast als u ergens op klikt en kunt onbeperkt gebruik maken van onze zorgvergelijker.

Waar blijft dan de goedkoopste zorgverzekering?

Die zult u treffen aan het einde nadat u uw zorgverzekering 2013 heeft vergeleken. De zorgverzekering is dan op u persoonlijk afgestemd, de zorgverzekeringen zijn daarna gerangschikt op basis van prijzen. Zo kunt u eenvoudig zien wat de goedkoopste zorgverzekering 2013 is die precies bij u past. Let wel indien uw familie en vrienden u dus vragen wat de goedkoopste is, bedenk dan goed welk antwoord u hen geeft en laat ze het zelf ervaren op onze website!

Wilt u op de hoogte blijven van al het laatste nieuws? Schrijf u dan snel in voor de nieuwsbrief, deze kunt u vinden hier rechts op de pagina! 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.