Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Goedkope zorgverzekering 2014

Goedkope zorgverzekering 2014

11 apr 2013

De zorgverzekering van 2014 kan een stuk goedkoper! Dat is de conclusie die we kunnen trekken aan het feit dat de zorgverzekeraars 1,4 miljard euro winst gemaakt hebben, dit kwam door het verlopen van de octrooien van diverse medicijnen die verliepen waardoor de zorgverzekeraar hier minder voor betaalde.

Achmea, VGZ en CZ hebben inmiddels aangegeven de premie wel te willen verlagen voor volgend jaar. De zorgverzekeraars zijn niet verplicht om deze premies te wijzigen daar het wel gaat om bedrijven die bestaan om winst te maken. De verwachting is echter dat dit wel gaat gebeuren mede door de toezeggingen van Achmea, VGZ en CZ zorgverzekeringen. Vaak blijven de andere zorgverzekeraars dan niet achter en kan er weer een concurrentiestrijd gestart worden. Minister schippers heeft ook aangegeven blij te zijn met deze ontwikkelingen, winsten zijn goed voor de bedrijven en hierdoor ontstaat ook de concurrentie tussen de zorgverzekeraars onderling, zij verwacht dan ook dat de premie voor de zorgverzekering 2014 door de zorgverzekeringen lager zal zijn dan 2013.

De verwachting is ook dat de trend van dit jaar zich voor zal zetten en er meer zogeheten “internet” aanbieders zullen komen waardoor de prijs van deze zorgverzekeringen in 2014 lager uit zal vallen.

Vooralsnog zullen we moeten wachten tot november om te zien wat we in 2014 aan zorgpremie zullen gaan betalen echter lijkt er een eind te komen aan de continue stijging van de zorgpremie. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.