Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Anticonceptie uit het basispakket 2014

Gratis anticonceptie uit het basispakket 2014

5 dec 2013

Minister schippers gaat de Diane-35 pil uit het basispakket halen, dit heeft zij gisteren bekend gemaakt. Vrouwen van 21 jaar en ouder krijgen zowieso al geen vergoeding meer voor orale anticonceptie. Echter werd deze pil gebruik voor de bijwerkingen tegen ernstige Acne en overbeharing. Nu blijkt dat dit anticonceptiemiddel vooral als gratis anticonceptie werd gebruikt door de medische wereld en heeft dit direct laten verwijderen uit het basispakket.

Volgens de farmaceutische industrie zijn er al een aantal mensen gestopt met het gebruiken van de Diane-35 pil, dit aantal is afgeslankt van 145.000 naar 100.000 vrouwen. De vrouwen die dit gebruiken kunnen dit middel prima zelf betalen, aldus minister Schippers. Zou dit daadwerkelijk zo zijn of schreven de artsen juist deze anticonceptie voor aan de vrouwen die het middel juist niet konden betalen? Dat zullen we binnenkort gaan merken op het moment dat het aantal geboortes en abortussen zal stijgen. 

Recentelijk is de pil al uitgebreid in de media doorgelicht toen er bleek dat er een aantal vrouwen in Nederland zijn overleden als gevolg van de bijwerkingen van dit anticonceptiemiddel.  De minister heeft dan ook aan de patiënten federaties gevraagd dit onder de aandacht te brengen van de artsen en benadrukken om de hormoonpil zeer terughoudend voor te schrijven.  

Bron: Ad

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.