Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

gratis schoonmaakster bij zorgverzekering

Gratis schoonmaakster bij studentenzorgverzekering

14 feb 2014

Zorgverzekeraars hebben eind vorig jaar alles op alles gezet om Nederlanders te laten overstappen. Ondanks dat er voor 2014 minder consumenten zijn overgestapt, hebben we toch een aantal unieke acties voorbij zien komen.

De actie die vorig jaar toch wel de kroon spande was de gratis schoonmaakster actie van De Friesland zorgverzekeringen. De zorgverzekeraar speelde in op de slordigheid van de gemiddelde student door bij het afsluiten van een zorgverzekeringspakket voor studenten een gratis schoonmaakbeurt aan te bieden.

Kritiek SP

De SP betwijfelde of de zorgverzekeraar met deze actie wel de letters van de wet volgde. De oppositiepartij was niet gelukkig met het feit dat de zorgverzekeraar publiek geld heeft besteed aan een dergelijke actie. Daarnaast is de actie extra ongelukkig gevallen nu veel oudere thuiszorgmedewerkers vanwege de bezuinigingen hun baan dreigen te verliezen.

Schoonmaakactie legaal

Minister Schippers heeft deze week gereageerd op het voorval. Zij geeft aan dat De Friesland geen overtreding heeft begaan door een gratis schoonmaakbeurt aan te bieden als geschenk voor het overstappen naar de zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars mogen de wederdienst die tegenover het afsluiten van een zorgverzekering staat geheel zelf invullen zolang zij maar aan hun plichten voldoen.

Succes van de actie

Of de gratis schoonmaakbeurt populair was onder de studenten is niet bekend. Wel heeft de zorgverzekeraar met deze ongebruikelijke actie veel bekijks getrokken. Daarmee is de campagne wellicht beter geslaagd dan de cashback of kortingsacties van andere zorgverzekeraars. 

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.