Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgpremie betalen

Groot aantal Nederlanders verzuimt zorgpremie te betalen

4 okt 2011

Zo'n 50.000 jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar hebben minstens een half jaar de zorgpremie niet betaald. Dit blijkt uit cijfers van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ), die vanavond worden gepresenteerd in het televisieprogramma Altijd Wat.

In totaal staan 300.000 Nederlanders als wanbetaler geregistreerd. Volgens het CVZ vormen de jongeren met 17 procent de grootste groep. Wanbetalers zijn mensen boven de achttien jaar die langer dan zes maanden hun zorgpremie niet hebben betaald.

Het achterstallige geld wordt sinds het najaar van 2009 via de werkgever ingehouden op het salaris dan wel uitkering. Mensen zonder baan of uitkering krijgen het Centraal Justitieel Incassobureau achter zich aan.

Sinds 2006 zijn alle Nederlanders verplicht verzekerd voor zorg. Ze moeten ook hun premie betalen. Jongeren onder de achttien jaar zijn via hun ouders verzekerd voor ziektekosten. 


(ANP/Redactie)

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.