Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorginstituut Nederland

Het aantal wanbetalers van de zorgverzekering daalt.

8 aug 2016

Een opmerkelijk bericht van Zorginstituut Nederland (ZiN) welke afgelopen week naar buiten is gekomen. Namelijk dat het aantal wanbetalers dat bij hen is aangemeld is gedaald van 325.000 naar 290.000 personen.  De reden hiervoor ligt vooral bij de werkwijze die de zorgverzekeraars op dit moment hanteren bij de wanbetalers.

Wat hebben de verzekeraars veranderd de afgelopen jaren?

Vooral de zachte handige aanpak van de wanbetalers lijkt te werken. In plaats van continue aanmaningen versturen helpen ze nu de klanten juist bij het uitstippelen van een betalingsregeling. Doordat de personen betere begeleiding krijgen worden ze niet aangemeld bij het ZiN. Dit gebeurd normaal gesproken bij een betalingsachterstand van zes maanden.

Geregistreerd als wanbetaler?

Het is natuurlijk makkelijk gezegd maar probeer dit echt te voorkomen, het is namelijk zo dat indien u een registratie krijgt als wanbetaler u een hogere zorgpremie betaald. De betaling is dan ook niet meer op vrijwillige basis maar wordt ingehouden op uw loon, uitkering en de eventuele zorgtoeslag.  Een klein bijkomend voordeel is wel dat de prijs van deze zorgpremie recentelijk is aangepast naar beneden per 1 juli 2016. De prijs was 159,03 per maand en is nu 127,19 per maand, echter is het nog wel aanzienlijk duurder dan de prijs van het normale basispakket.

Kom je er niet meer uit bij het betalen van je zorgpremie? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je zorgverzekeraar om op tijd een regeling te treffen. Wilt u hier meer informatie over terugvinden lees dan onze veelgestelde vraag: Wat gebeurt er als ik mijn zorgverzekering niet kan betalen.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.