Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

belang van het overstappen van zorgverzekerig

Het belang van het overstappen van zorgverzekering 2014

10 dec 2013

Via diverse media is er bekend gemaakt dat er gemiddeld 1 – 1,5 miljoen mensen een overstap zouden maken voor de zorgverzekering van 2014. Vooral door het dalen van de premies lijken de consumenten meer op hun plek te blijven zitten dan voorgaande jaren: “de prijs wordt goedkoper dus de consument stapt minder snel over terwijl dit toch een forse besparing kan opleveren”.

Collectiviteiten:

Een nieuwe hype lijkt ook te zijn de aanbieders zoals sloopdecrisis en andere collectiviteiten die dit jaar hun slag proberen te slaan in de wereld van zorgverzekeringen. Echter de keuze van een aantal pakketten is totaal niet wat het beste bij de consument past. Een keuze gebaseerd op de persoonlijke voorkeuren geselecteerd op de eigen wensen van de consument, dan kunt u pas besparen. Het is daarom belangrijk dat u voordat u de zorgvergelijker gaat starten al een keuze heeft gemaakt wat u zou wensen aan zorg voor 2014. Daarna kunt u starten met het vergelijken van uw zorgverzekering voor 2014

 

Het slechte beeld van de zorgvergelijkers:

De zorgvergelijkers zijn zelden zo vaak negatief in het nieuws geweest dan de afgelopen periode.  Het is dan ook goed dat autoriteiten zoals de AFM en overige instanties zich gaan bezighouden met het controleren van de websites.  Afgelopen jaar werden de zorgvergelijkers al verplicht om inzicht te geven in de vergoedingen. Dit jaar zetten ze wederom een goede stap om openheid te geven in wie er met elkaar vergeleken kan worden.  Bij ons kunt u dit vinden op de pagina: Wie vergelijken wij.

Het is belangrijk dat de consument het vertrouwen krijgt in een website waar ze informatie vergaren. Een onafhankelijk advies is dan ook iets wat hier zeker bij hoort, een vergoeding die hier aan vast hangt zou niet mee moeten wegen in de uitkomsten, wat je helaas wel terug ziet in 75% van de zorgvergelijkers op internet. 

 

Kan ik nog besparen op mijn zorgpremie ondanks de prijsdalingen?

U kunt zeker nog geld besparen op uw zorgpremie, om alleen het basispakket 2014 met het verplichte eigen risico van 360 euro als voorbeeld te nemen is op dit moment Zekur de goedkoopste aanbieder met 80,25 euro per maand en IZA de duurste met 108,25. Dit kan u dus al 30 euro per maand schelen voor exact hetzelfde pakket. Indien u dit combineert met een aanvullende polis dan kan dit nog veel meer schelen. Het vergelijken van uw zorgverzekering is de moeite waard ook na het dalen van de zorgpremie 2014.

 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.