Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

achmea en radboud in conflict 2014

Het Radboud opent de aanval naar Achmea

10 dec 2013

Achmea, de grootste zorgverzekeringsmaatschappij van Nederland met diverse merken  bezitten zij ruim 33% marktaandeel. De tegenstander: Radboud ziekenhuis te Nijmegen, groot academisch ziekenhuis welke over zijn budget van Achmea heen is.

Vanochtend koppen diverse media de berichten in dat de klanten van Achmea niet meer terecht kunnen bij het Radboud in Nijmegen tot 1 januari 2014. De reden hiervan; het budget van de zorgverzekeraar voor het jaar 2013 is bereikt en Achmea zou niet meer geld willen betalen tot het einde van het jaar.

 

En de patienten van Achmea?

De patiënten welke verzekerd zijn bij Achmea kunnen tot het einde van het jaar geen gebruik maken van de “geplande” zorg die voor hen afgesproken was en dit is verplaatst tot 1 januari 2014. De spoedeisende hulp, kinderen en academische zorg voor patiënten van Achmea is hiervan uitgesloten.

 

De reactie van Achmea:

Het is erg voorbarig van het Radboud en wij zijn dan ook verbaasd over deze reactie. Er is zeker nog budget over en wij hebben aangegeven nog enkele miljoenen beschikbaar te stellen. Wij zullen snel met het ziekenhuis om de tafel gaan zitten om herhaling in de toekomst te voorkomen.

 

De Merken van Achmea:

  • ·      Agis
  • ·      Pro Life
  • ·      OZF Achmea
  • ·      Interpolis
  • ·      De Friesland
  • ·      FBTO
  • ·      Centraal Beheer
  • ·      Zilveren Kruis.

 

Achmea zorgverzekeraar recent ook in de media:

Afgelopen week werd er ook al bekend gemaakt dat Achmea moet gaan reorganiseren en dat er 4000 banen  moeten gaan verdwijnen. Al met al een niet al te slimme zet om dit juist in de periode dat er consumenten gewonnen moeten worden bekend te maken.

 

Consumenten spreken nog wel vertrouwen uit

De consumenten lijken nog wel vertrouwen uit te spreken in de bovenstaande zorgverzekeringen daar vooral FBTO en Agis veelvoudig afgesloten worden via de zorgvergelijker, heeft u al gekeken welke zorgverzekering het beste bij u past in 2014? U kunt nu uw zorgverzekering vergelijken en bespaar veel geld op uw premie in 2014!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.