Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Hoger eigen risico zorgpremie 2014

Hoger eigen risico vormt blok aan de been voor Nederlandse consumenten

4 dec 2013

Terwijl veel jongeren het advies krijgen om een hoger eigen risico te nemen om zo de maandelijkse zorgpremie zo laag mogelijk te houden, meldt de Telegraaf dat steeds meer Nederlanders moeite hebben met het opbrengen van het eigen risico.

Een jaar geleden werd het eigen risico verhoogd van 250 euro naar 350 euro en volgend jaar zal het eigen risico opnieuw verhoogd worden naar 360 euro. Voor veel Nederlanders is de maandelijkse premie nog wel betaalbaar maar vormt het ophoesten van het eigen risico voor problemen.

Journalisten van de krant hebben een rondje gedaan bij de grote zorgverzekeraars. Daaruit blijkt dat het aantal verzekerden met een betalingsachterstand inmiddels flink is gegroeid. Zowel bij zorgverzekeraar Menzis als zorgverzekeraars VGZ en CZ is het aantal aanvragen voor uitstel van betaling explosief gestegen. 

Volgens het Nibud is de stijging van het aantal Nederlanders dat moeite heeft met het betalen van het eigen risico te verklaren door de economische crisis. Aan de ene kant hebben Nederlanders minder te besteden en aan de andere kant zullen bedrijven veel sneller een incassobureau inschakelen omdat klanten tegenwoordig meer moeite hebben met betalen en bedrijven zelf ook krap bij kas zitten.

Het Nibud geeft aan dat het niet moeilijk is om de kosten van de maandelijkse zorgpremie opzij te leggen maar met plotselinge zorgkosten die binnen het eigen risico vallen wordt vaak geen rekening gehouden.

Bron: De telegraaf

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.