Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

hogere premies basispakket

Hogere premies boven verhoging eigen risico

28 sep 2012

In een onderzoek, waarin Nederlanders werd gevraagd hoe zij de zorgkosten zouden willen beteugelen, blijkt dat de meerderheid kiest voor een hogere premie voor de zorgverzekering en hogere belastingen, dan dat het eigen risico binnen het basispakket omhoog gaat. Het onderzoek, uitgevoerd door het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), gaf verder aan dat een beperking van het basispakket een kleine aanhang onder de ondervraagden vindt.

Bezuinigingen in de zorg zouden, volgens de ondervraagden, beter doorgevoerd kunnen worden door efficiënter te werken, minder medicatie weg te gooien, geen onnodige behandelingen meer te verrichten, het aantal managers in de ziekenhuizen te beperken, de salarissen van specialisten omlaag te brengen en vooral een betere controle op frauduleuze handelingen uit te voeren. Indien de zorgkosten door de Nederlandse bevolking opgehoest moet worden dan kiest maar liefst 33% voor hogere premies of belastingen, slechts 13% kiest voor een hoger eigen risico, 28% kiest voor een beperking van het basispakket en 26% had geen mening.

Deze uitkomst is opmerkelijk te noemen, het eigen risico voelt men pas in de beurs als men daadwerkelijk zorg nodig heeft terwijl hogere premies voor de zorgverzekering of belastingen het gehele jaar betaald dienen te worden. 

Bron: SCP

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.