Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

hogere zorpgremie prinsjesdag

Hogere zorgpremie bij meer inkomsten!

23 apr 2015

Meer dan de helft van de Nederlanders is een voorstander dat de zorgpremie bij een hoger inkomen omhoog zou moeten. Dit blijkt uit het onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistieken. Ook indien u zelf extra risico’s loopt door te roken of gevaarlijke sporten beoefend zou u zelf extra moeten betalen voor uw eigen gedrag.

Inkomensafhankelijke zorgpremie in 2016?

Gaan we dan toch naar een inkomensafhankelijke zorgpremie in 2016? Zo’n vaart zel het niet lopen. Onderzoeken in het verleden hebben vaak aangetoond dat het niet mogelijk is om een dergelijke constructie op te zetten. In de vorige situatie zou dit plaats vinden door het eigen risico te verhogen voor de consumenten die boven modaal zouden verdienen, lees ook: Inkomensafhankelijke eigen risico van de baan. 

Op dit moment is de premie die ingehouden wordt op het loon ook al inkomensafhankelijk waardoor de consumenten met hogere inkomens al meer betalen dan de minima.

De minima daarentegen krijgt ook al een tegemoetkoming in de zorgpremie middels de zorgtoeslag, hoe dit werkt zie: Wat is zorgtoeslag en hoe werkt dit.

Of we dit jaar wel naar een situatie gaan welke toen al door Zorgverzekeraars Nederland als onwenselijk is bestempeld moeten we nog even afwachten tot “Prinsjesdag”, op deze dag zullen alle details van de zorgverzekering 2016 naar buiten worden gebracht.

Solidaire zorgpremie

Het solidariteitsprincipe van de zorgverzekering is de afgelopen weken het onderwerp van gesprek door diverse onderzoeken. Eerder kwam al naar buiten dat de zorgverzekeraars pleitten voor een maximaal verplicht eigen risico van € 650,- per persoon per jaar, wat dus neerkomt op € 150,- wettelijk verplicht eigen risico en een verhoging (Vrijwillig tot € 500,-).  Zie ook Zorgverzekeraars Nederland komt met plan. 

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekering 2016? Blijf ons volgen en wees altijd op de hoogte! 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.