Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Huisarts

Huisartsen willen meer mogelijkheden voor onderhandeling met zorgverzekeraars

27 mei 2015

De Nederlandse huisartsen, vertegenwoordigt door de Landelijke Huisartsen Vereniging hebben op 26 mei jongstleden een voorstel gedaan aan Minister Schippers om het zorgstelsel te verbeteren, welke mogelijk al snel in een debat de kamer zal geraken.

De reden dat de huisartsen de afgelopen periode zoveel in het nieuws zijn geweest is omdat ze het zat zijn om meer tijd te besteden aan de verwerking van lijstjes en formulieren die noodzakelijk zijn voor het contract met de zorgverzekeraars, dan de daadwerkelijke behandeling van patiënten. Om hier inspraak en meer mogelijkheden in te krijgen is het noodzakelijk dat er een wetswijziging gaat komen namelijk die van de mededingswet. Deze wet schrijft nu voor dat een huisarts niet mag onderhandelen over het contract dat de zorgverzekeraar voorschrijft ofwel je tekent of je tekent niet onderhandeling is niet mogelijk.

Ook pleit de LHV voor de mogelijkheid dat huisartsenpraktijken samen met collega’s een contract van een verzekeraar tekenen. Dit zal ten goede komen van de kwaliteit van de samenwerking tussen de huisartsen waardoor een patiënt in veel gevallen sneller geholpen zou kunnen worden. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.